Retkiä ympäriämpäri lähiseuduilla - helteessä Masked singeriä - Stranger Things Kiljava

21.07.2022

Viikko alkaa kääntyä yli puolen välin ja samaan aikaan elohopea nousee hetki hetkeltä korkeammalle. Vaikka ilta on jo pitkällä, auringon viimeiset rippeet lämmittävät leiriläisiä ja ohjaajia. Vieressä leiriläiset pelaavat innosta pinkeänä Unoa, psyykkaavat toisia ja huutavat vuorotellen Unoa. Toisella puolella pöytää toiset neljä leiriläistä kertovat varastaneensa toisten vaatteita, tyynyn, nukkumapaikan ja mummun kirjeen. Tämän lisäksi he yrittävät häiritä kirjoittajaa, mutta oikeastaan täällä kirjoittaja on vain iloinen, että saa viettää aikaa näiden kullannuppujen ja mussukoiden kanssa.
“Missä te ootte käyny tänään retkillä?”
- Märkiön grillillä. Me syötiin jättiburgerii, kebui ranuil, ja muilta nyysittiin ranei.
- Me taas käytiin kanotoimassa ja sit sen jälkeen käytiin suppailee. Mä tipuin järveen, koska seisoin laudan reunoilla väärin päin ja yritin kaverin päälle läiskyttää vettä melalla.
“Eli sinä höntti rikoit noin kolmea sääntöä. Olet siis ansainnut sen.”

Osa taas leiriläisistä kävi läheisellä uimarannalla Sääksjärvellä uimassa ja hyppimässä hyppytornista, kun taas jotkut kävivät keräilemässä mustikoita lähimetsistä ja tekivät mustikkamaitoa ja -piirakkaa.

Kalakeiton jälkeen ohjaajien kanssa vietettiin laatuaikaa.
- Meille infoiltiin alkuun jotain ja sit me kyl lähettii tekee omii juttui. Me ainaki vaa höpöteltiin ja chillattiin, osa jäi pelaa jotain korttia.”
- Mäki menin pelaa yhen toisen tyypin kanssa korttia.
- Osa jutteli meillä ohjaajan kanssa ja osa otti myös iisiä.
Osa leiriläisistä kävi suppailemassa ohjaajan kanssa, osa taas oli tekemässä mustikkapiirakkaa.

Päiväohjelmassa kaikilla nuorilla oli luvassa saunaa, uintia ja toimintapisteitä. Laatikoleikissä korkeimmat tornit olivat 14 laatikon mittaisia, melontaan ja suppailuun ei ollut hirveitä ruuhkia ja kiipeilyseinällä nopeimmat kiipeilijät pääsivät ylös alle 30 sekunissa. Sauna oli todella lämmin ja vesi oli myös niin lämmintä, ettei se meinannut viilentää täysin.

“Mites hei Masked singer? Mitä siellä tapahtu ja mitä piditte?”
- Siellä oli neljä naamioitua ohjaajaa, jotka esitti aluksi jotain lauluja, piirrä ja arvaata ja lopussa oli vielä finaalissa toinen laulo jotain laulua ja toinen sit lipsynkkas sitä. Lauluesitykset olivat hyviä, vaikka välillä hassulta kuullosti kimeä-ääniset. Joku oli Laku Panda, Vihreä Hiiri, Teini-ikäinen mutanttininjakilpikonna ja sit vielä Kikattava Kakkiainen.
“Joo mä taisin kyl itseasiassa olla se Kikattava Kakkiainen. Oli aika super kuuma esittää siinä, meinasin pyörtyy lavalla.”
- Juontaja oli Trullien tk-ohjaaja, se on tosi ihana.

Iltapalaksi nautiskeltiin kuumia koiria, eli hodareita. Kaikille tarjottiin aluksi kaksi hodaria ja sitten lopulta sai lisää, jos halus leipää ja nakkei. Sitten leirialueella alkoikin tapahtua kummia juttuja, eli Stranger Things asioita.
- Iha siinä kerrottiin asioita Vilistä, joka oli kadonnu vuos sitten. Sit toinen Poliisi sano, että Vili ois kadonnu metsään. Sit taas tiedemiehet ajatteli, että Vili ois ylis/alis ulottuvuudessa. Me oltiin Kassun salissa, missä oli valoja ja portaaleja. Ne oli siistei ja sit sai koskettaa kaikkee ja ihmetellä. Siel oli kyl tosi paljon porukkaa ja sit ei mahtunu kunnolla sisällä… JATKUU
“UNO, MÄ VOITIN!!”
…JATKUU. Sit siellä oli joku valkomekkonen tyyppi, joka kävi aina vähä välii kummittelee ja kurkkailee. Jotkut oikeesti säpsähti vähä. Sit sielt lopulta siirryttiin saunarantaan, mis ne toiset tyypit oli. Sit siellä joku pelottava olento alko lumoamaan kahta omituista tyyppii ja ohjelma loppu.

“No huhuh, on taas ollu melkosen monipuolinen päivä. Niin oli mullaki. Mä söin munkkii lavalla ja 20 leiriläistä katto mua, kuin Norppa-liveä.”

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa