Tihulainen kidnappasi kanttiinimyyjät ja leiriläiset valmistautuivat taistoon

13.07.2022

Aamulla teltoista kömmittiin ulos sadevaatteissa ja kumpparit jalassa, kun aamuyöstä alkanut vesisade jatkui aamulla. Aamupäivän ajan vesisateeseen varauduttiin sadevaatteilla, mutta kaikkien onneksi vesisade lakkasi iltapäivän ja illan ajaksi, ja päästiin nauttimaan kuivemmasta kelistä.

Ensimmäisessä ohjelmassa ohjaajat aloittivat aluksi aivan normaalisti erilaiset kerhot, kunnes yhtäkkiä Kiljavalla alkoi tapahtua kummallisia ikävyyksiä. Kiljavan kello alkoi soida vinhaa vauhtia ja leiriläiset kokoontuivat lippuaukealla, missä ilkeä Kiiski kertoi kidnapanneensa kanttiinimyyjät ja piilottaneen kanttiininavaimen satavarmaan piiloon, sekä uhkasi tuhoavansa koko leirin suutuspäissään.

Kiiskin kätyrit kuitenkin paljastivat paikasta vihjeitä ja ohjaajien kanssa lapset alkoivat etsimään kidnapattuja työntekijöitä. Vihjeitä etsiessä leiriläiset pääsivät ajelemaan polkuautoilla, boffailemaan, pelaamaan pictionaryä ja piirtelemään. Lopulta vihjeitä kidnapattujen olinpaikasta alkoi olla jo niin paljon, että sankoin joukoin kokoonnuttiin pakettiauton luokse, jonka takakontista kanttiinintyöntekijät löytyivät silmät sidottuina ja kädet solmittuina. Vapautetut kanttiinintyöntekijät olivat hyvin pelokkaita ja kertoivat kuulleensa Kiiskin suunnittelevan muitakin tihutöitä.

Makaronilaatikon jälkeen leiriläiset alkoivat harjoittelemaan hyödyllisiä taistelutaitoja, mitä ajateltiin tarvittavan myöhemmin taistelussa Kiiskiä vastaan. Tiedemies Holopaisella oli teoria, että jos leirialueella matkataan aikakoneella taaksepäin ennen Kiiskin saapumista, voidaan välttyä koko leiriä uhkaavalta katastrofilta. Aikakoneen avulla leiriläiset palasivat takaisin aamuun ja harjoiteltiin muun muassa tiedetaitoja, heittotaitoja, laserin väistelyä, salakoodin selvittelyä ja suojien rakentamista. Taidot kehittyivät vauhdilla ja Kiljavan oma pienarmeija alkoi olla valmiina kohtaamaan paha Kiiski ja hänen kätyrinsä. Aikakoneen vielä ollessa päällä, taistelutaitojen harjoittelun jälkeen syötiin uusi “lounas” - jälleen makaronilaatikkoa!

Illalla tapahtui se, mitä koko päivä oltiin uumoiltu. Lippuaukealta ohjaajat ja leiriläiset saivat selville, että Kiiski ja kätyrit aikoisivat rantautua hetken kuluttua Mennimaan amfiteatterilla. Sotajoukot riensivät jalkapallokentälle, asettuivat suojiensa taakse ja jäivät odottamaan viholaisiaan. Pian Kiiski joukkoineen asteli jalkapallokentälle, missä yllätyshyökkäys vesi-ilmapalloin ja pikkupalloineen lamaannutti pahan. Hän kävi joukkoineen pienoiseen vastahyökkäykseen, mutta koska leiriläiset ja ohjaajat pysyivät suojissaan, pystyivät he torjumaan mitättömät vastahyökkäykset ja viimeistelemään viholliset laajalla rintamalla.

Kiiski antautui joukkoineen lopulta täysin kasteltuna ja tunnusti aina halunneensa päästä leirille osallistumaan mukavalta kuulostaviin ohjelmiin. Perinteisesti paha saa aina palkkansa Kiljavalla ja Kiiski heitettiin järveen sankoin suosionosoituksin. Iltaa päästiin viettämään erilaisten aktiviteettien merkeissä. Boffauspaikalla jonoa riitti pitkäksi, ohjaajien kanssa päästiin harjoittelemaan frisbee puttauksia tyhjään roskakoriin, hamahelmiä ja piirrustuksia valmistettiin vinhaan vauhtiin ja hurjimmat kiipeilijät pääsivät kiipeilyseinällä aina huipulle. Viimeikseksi telttakylissä nautittiin iltapalaksi herkulliset leivät ja hedelmät, ja näin taas yksi teemapäivä oli takana.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa