Tiistai

11.07.2017

Tiistai lähti käyntiin tuttuun tapaan aamuisella lipunnostolla ja Kiljavan omalla lipunnostolaululla.

Heti tämän jälkeen leiriläisten järjestäydyttyä lippuaukean telttakylätolpille, saapui aukealle kaupunkilainen Jontti Äklö valittamaan kuinka ällöttävää metsässä hänen mukaansa on. Hämmästys oli melkoinen, siksi ohjaajamme Elias kävi puhuttelemassa vierasta. Äklön mukaan metsässä haisee luonnolle ja se on täynnä ötököitä ja purevia käärmeitä. Kuitenkin selvisi, ettei Jontti Äklö ollut koskaan edes käynyt metsässä.

Siispä leiriläiset lähtivät yhdessä kokeilemaan Jontin kanssa mitä kaikkea leirialueella voi tehdä. Rannassa opettelimme heittelemään leipäkiviä järveen ja syvällä metsässä kohtasimme Mystikko Kiljavaisen, joka oli tullut metsään keittelemään metsäsoppaa. Leiriläiset auttoivat Mystikkoa loppujen soppa-ainesten keräämisessä. Soppaan laitettiin muun muassa pitkä männynkäpy, kaksi pientä kiveä, kaksikymmentä pikkukeppiä ja tietenkin soppalientä.

Metsässä mukana seikkaillut Jontti huomasikin nopeasti, että luonnosta löytyy paljon kaikkea ihmeteltävää. Kauniit puut ja laulavat linnut rauhoittivat mukavasti ja Jontti ei kaivannutkaan WiFiä enää niin kovasti.

Loppupäivän ajan leiriläiset ovat päässeet rentoutumaan saunan lauteille, sekä pulahtamaan Märkiö-järveen. Lisäksi olemme päässeet askartelemaan ja pelaamaan eri pelejä. Kassun salissa käynnistyi ennen iltapalaa vauhdikas pallotaistelu, jossa jakaannuttiin ryhmiin ja rakennettiin omat tutkikohdat tuoleista ja patjoista.

Tiistai on siis kulunut rennosti luonnosta ja hyvästä seurasta nauttien.
Huomenna jaksaakin koko päivän seikkailla, sillä koittaa teemapäivä!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa