Tiistai

18.07.2017

Ensimmäinen leiriyö takana ja aamulla olikin aika heräillä aamupalan sekä Klubin aamukahvien ja aamuradion äärellä.

Lipunnoston jälkeen nuoret huomasivat yhtäkkiä olevansa osa lehtori Jarmo Volasen vetämää, varsin kuivahenkistä leirikoulua. Kaikki ei kuitenkaan tuntunut olevan ihan kohdallaan, sillä jo nimenhuudossa leirikoululaiset huomasivat, että Laura oli kateissa… ja vähän kaikilla luokan oppilailla ja opettajalla tuntui olevan jotain salattavaa. Eipä siis muuta kuin selvityspuuhiin – kenellä ei ollut puhtaat jauhot pussissa? Eeppisen aamupäivän päätteeksi nuoret kuitenkin onnistuivat löytämään Lauran ja samalla selvittämään, että Jarmo Volanen olikin valeopettaja, joka oli myynyt salaa nuorten leirikoulumateriaaleja tosi-tv:tä varten tuotantoyhtiölle. Traditionaaliseen Kiljava-tyyliin: syyllinen järveen ja niin Jarmo Volanen lensi Märkiöön.

Lounaaksi tänään oli perunoita ja maukasta nakkikastiketta. Lounaan jälkeen oli jälleen vapaa-aikaa ja mahdollisuus saunomiseen. Tänään saunarantaan oli myös vedetty poppikoneet, joten tänään Märkiöön pääsi pulahtamaan taustamusiikin raikuessa.

Päivän toisessa ohjelmassa nuoret hyppäsivät Elämän pelin pyörteisiin. Kaksi joukkuetta, yksi tehtävä – mutta jokainen pelaa omalla tavallaan. Luvassa oli tiivis ja juoksuntäyteinen pläjäys, kun nuoret pyrkivät kukistamaan vihollisiaan ja auttamaan omaa joukkuettaan voittoon!

Vielä ennen päivällistä oli vuorossa päivittäinen laatuaika, jossa jokainen nuorisoryhmä kokoontuu viettämään tunnin verran aikaa omien ohjaajiensa kanssa. Yhtenä päivänä on agendalla tehdä koko leiriä auttelevia nakkeja, muina päivinä keskitytään kuulumisten vaihtoon, tunnelmien läpikäymiseen sekä muihin ajankohtaisiin asioihin.

Päivälliseksi nautittiin kasvishampurilaisia ja lohkoperunoita. Päivällisen jälkeen kaikki halukkaat syventyivät erilaisten projektien pariin, jotka jatkuvat vielä torstaina. Valittavana oli tanssiprojekti (jossa tehdään myös musiikkivideo), urheiluprojekti (jossa tänään pelattiin muun muassa kanoottipooloa), oman mölkkypelin rakentamista, kehonhallinta- ja akrobatiaprojektia, biisiprojektia, bullet journal –projektia, oman unelmataulun rakentamista sekä portugalin kielen alkeiden opettelua.

Parasta tässäkin päivässä on se, että se ei ole vielä edes ohi, sillä parhaillaan leirin klubilla on käynnissä klubi-ilta, jossa on tarjolla muun muassa elävää musiikkia ja heittäytyvää improa! Tunnelmia illalta(kin) voit seurata Leirikesän somekamavista!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa