Tiistai - olympialaiset, kerhot ja saunat!

05.06.2018

Tämä aamu valkeni huomattavasti edellisiä kylmempänä, mutta ohjaajat huolehtivat kaikille lapsille päälle tarpeeksi lämpimät vaatteet, joten palella ei tarvinnut.

Aloitimme aamun vauhdikkaasti, kun leiriolympialaisiin osallistuvat hahmot kaipasivat tsemppijoukkojensa apua. Lajeina oli mm. kävyn kantamista ja pallonheittoa, ja hahmot tarvitsivat tietenkin myös kannatushuutoja ja -kylttejä. Leiriläiset olivat innokkaita kannustajia, ja ennen lounasta lippuaukealla raikasivatkin muiden muassa "TARZAN, TARZAN, TARZAN!"-huudot. Lounaaksi nautimme lohipastaa, joka oli suosittua santsattavaa.

Tiistai oli myös tämän kesän ensimmäinen päivä, jolloin kanttiini oli auki!

Iltapäivällä alkoivat kerhot ja saunavuorot. Tytöt olivat saunavuorossa ensin, ja rohkeimmat kävivät myös uimassa, vaikka päivä oli viileä ja tuulinen. Poikien onneksi sää lämpeni ja tyyntyi hieman illalla ennen heidän saunavuoroaan. Aurinkokin pilkisti useamman kerran.

Saunavuorojen aikana toimineissa kerhoissa askarreltiin, nikkaroitiin, pelattiin, leivottiin, koristeltiin ja vakoiltiin. Leirille on tulossa lähipäivinä kanoja, joiden tuleva asumus täytyi tietenkin laittaa koreaksi. Kanala sai uutta maalia ja uuden kyltin. Kerhoissa syntyi myös upeita kukkalaatikoita, -ruukkuja ja mm. suloisia pyykkipoikatoukkia. Ruokailukatoksessa muotoiltiin kaurakeksitaikinasta mielikuvituksellisen muotoisia keksejä, koska pyöreät ovat kerhon pitäjää lainaten "niin tylsiä". Kekseistä tuli runsaasti eläimiä, sydämiä ja kirjaimia.

Iltapäivällä satoi hetken, mutta pisarat olivat niin pieniä, että sitä tuskin huomasi. Päivällisellä söimme nakkikeittoa. Se keräsi vähemmän kehuja kuin lounas ja nakkeja oli kuulemma liikaa, mutta maistui silti pitkän päivän jälkeen.

Iltasatujen jälkeen leiriläiset pääsivät yöpuulle nyt jo tuttuihin telttoihin. Sääennusteiden mukaan vietämme huomisen teemapäivän aurinkoisissa keleissä, ja tuulikin laantuu.

Tiistain kuvien lisäksi mukana myös muutama maanantai-illalta ja kesäloman pelastus -ohjelmasta!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa