Tiistai - sade ei hidastanut vauhtia

19.06.2018

Tiistaiaamun ohjelmana oli vauhdikas lipunryöstö. Kilpailu alkoi, kun kolme hahmoa yrittivät ottaa toisistaan mittaa kivi, paperi, sakset -ottelussa, mutta eivät päässeet sopuun voittajasta. Tässä tarvittiin leiriläisten apua. Hahmot ottivat jokainen avukseen yhden telttakyläalueen, ja alkoivat pelata lipunryöstöä. Ideana oli kerätä mahdollisimman paljon palloja, joista sai pisteitä. Peli oli dramaattinen; leirialue vilisi leiriläisiä, jotka yrittivät viedä toisten joukkueiden saaliit. Kesken juoksentelun alkoi sataa, ja päätettiin pitää 5 minuutin paussi siten, että kaikki kävivät hakemassa sadevaatteet ja kumisaappaat. Ne, keiltä nämä olivat unohtuneet kotiin, saivat sellaiset lainaksi, ja päästiin jatkamaan pallojen etsimistä. Sade ei hidastanut vauhtia ollenkaan, ja peli oli tasaväkinen kunnes kaksi telttakyläaluetta päätti muodostaa liiton. Huima yhteishyökkäys jalkapallokentälle toi lopulta menestystä molemmille joukkueille. Ohjelman lopuksi lähdettiin rantaan selvittämään lopputulos. Pisteidenlaskun jälkeen selvisi, että leiriläiset olivat saaneet saalikseen myös jotain muuta; ympäri leirialuetta oli löytynyt sanoja, ja jokainen telttakyläalue tiesi kertoa yhden niistä...

Selvisi, että kilpailun tuomari oli pitänyt koko ajan hallussaan salaista kivi, paperi, sakset -liikettä, "torakkaa". Torakka voitti sekä kiven, paperin, että sakset laiturilla käydyssä ottelussa. Hahmot lensivät järveen. Tämä ei kuitenkaan riittänyt leiriläisille, jotka alkoivat vaatia myös tuomarin heittämistä järveen. Sekin tapahtui, ja järvessä oli jo 4 litimärkää rooliasuun pukeutunutta ohjaajaa. Seuraavaksi vaadittiin myös kilpailun juontajan uimareissua, mutta tässä vaiheessa paikalla olevat ohjaajat päättivät, että oli aika lähteä lounaalle.

Lounaan jälkeen oli vapaa-aikaa, jota päästiin sateen vuoksi viettämään myös Kassun salissa ja terassilla. Siellä sai mm. rakentaa legoilla, rakentaa majoja ja pelata lauta- ja korttipelejä. Tunnelma oli mukava ja rauhallinen leiriläisten selaillessa Aku Ankkoja patjoista rakennetuissa majoissa. Tämän lisäksi vapaata sai mennä normaaliin tapaan viettämään myös pajalle, jossa tehtiin erilaisia askarteluja ja piirrustuksia, sekä Kiljasto-telttaan tai omiin telttoihin. Telttojen pressujen narut on kiristetty hyvin sääennustuksia silmällä pitäen, joten leiriläisillä on ollut runsaasti ajanviettopaikkoja ilman pelkoa kastumisesta.

Iltapäivällä tytöt pääsivät saunaan. Sade oli tauonnut sopivasti, ja aurinkokin pilkisteli, joten moni kävi uimassa. Vesi oli kuulemma kylmää, mutta vilinää riitti silti rannassakin. Sillä aikaa pojat kävivät kerhoissa, joissa sai mm. muovailla taikataikinasta erilaisia taideteoksia. Päivällisen jälkeen vuorot vaihtuivat. Leiriläiset olivat todella luovia, ja taikataikinasta syntyikin muun muassa tietokoneen hiiri.

Kiljavalla myös ukkosti sateen lisäksi. Kuuro kesti onneksi vain vähän aikaa, ja ohjaajat ja muu henkilökunta piti huolta, etteivät leiriläiset säikkyneet myräkkää. Myrskyn jälkeen seurasi kuuluisa poutasää. Ilta-aurinko valaisi leirin ja leiriläiset pääsivät leikkimään vesilätäköissä, sekä iltapalalle. Huomenna on leirin viimeinen kokonainen päivä lyhyen leirin leiriläisille. Keskiviikko on myös teemapäivä - odotettavissa on satuhahmoja, ja todennäköisesti viikon lämpimin poutapäivä!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa