“Toi on pihalla - KIRJAIMELLISESTI”

19.07.2022

Näin tokaisivat teinit, kun he istuivat klubilla ulkona, samalla piirtäen paperilappua täyteen sanaa “Slay”. Asia pitänee varsin paljon paikkansa, koska tänään sää on hellinyt niin hyvin, että ulkona on ollut varsin mukavaa olla. “Toisin kuin viime yönä, kun joutu olee hereillä ku sato vettä. Se oli ideana mukavaa, et se rauhoittais, mut se oli tosi häiritsevää. Kuulosti iha, et joku ois heitelly käpyjä sillee trrrrrrrrr”.

Tämän päivän leirilehteä varten saatiin kirjoittelemaan kolme leiriläistä. Aamupäivällä ohjelmassa oli luvassa erilaisia projekteja, kuten kynsilakkaus ja letti saloonia, macrame-pajaa, mutakakun leivontaa, triathlon kerhoa ja Dungeons and dragons pelin peliä. “Me oltiin mukana mutakakkukerhossa. Päivällisellä me päästiin syömään sitä ja kaikki oli tosi kateellisia, ku me päästiin syömään sitä ja ne ei. Lopuks sitä päätettiin antaa vähä muillekki, koska sitä jäi yli. Me myös päästiin tekee hamahelmiä, vaikka sitä ei ollu aluks ilmoitettu missään. Me tehtiin susheja, Marimekon Unikon-logon ja liskon. Hamahelmet oli meille tuttuja, ja ollaan niitä aina silloin tällöin kotonaki tehty.”

Pestopastan jälkeen ohjaajat ja leiriläiset vetäytyivät yhteisen laatuajan pariin omiin telttakyliin. Haastatellut leiriläiset ovat Menninkäisten telttakylästä ja ohjelmassa oli luvassa ohjaajan kanssa vaahtokarkkien paistamista.
“Miten teillä meni?”
- Öö no ei hyvin. Palaveri liian pitkä, vaikka olikin ihan kiva
- Sitten me alettiin leikkii leikkejä, mafioosoo ja osa meni hakee puita.
“Okei no entä ne vaahtokarkit?”
- Me ei saatu tulta syttymään, alko satamaan. Sit me rikottii välipalakeksien laatikko sytytteiks, eikä auttanu yhtään. Ois ehkä pitäny kokeilla niit välipalakeksiä…
“Pääsitteks te ikinä syömää niit vaahtokarkkei?”
- Ei omassa telttakylässä, mentiin naapureille Tuupposiin ja siel oli aika kiire
“NO PUOLUSTUKSEKSI KAIKKI SAI VAAHTOKARKKEI JA MEIÄN TELTTAKYLÄSSÄ SYÖTIIN NIIT ENEMMÄN” - oma ohjaaja

Tämän jälkeen ohjelmassa oli luvassa toimintapisteitä. Ohjaajien kanssa päästiin saunomaan ja uimaan, kiipeilemään kiipeilyseinällä ja maitolaatikoilla, silittelemään kanoja, boffailemaan ja ajelemaan polkuautoilla. Menninkäisten leiriläisistä yksi oli menossa saunomaan ja uimaan, mutta hän kääntyikin juuri ennen saunaa takaisin ja lähti kavereiden luokse telttakylään.
“No mitä te siellä sit oikein teitte?”
- No me löydettiin penkki, mihin oltiin kirjoteltu kaikkee, nii meki kirjoteltii kaikkee. Ja sit me löydettiin mustikoita ja syötiin niitä. Sit me vaa ooteltiin ruokalassa päivällistä ja chillattiin.
“Mites päivällinen? Siel oli super hyväntuoksusii uuniperunoita kinkku-, tonnikala -ja kasvis täytteellä.”
- No pojat söi vaa perunoita, ne ei syöny täytteitä. Oma ohjaaja yritti kannustaa, mut ei ne halunnu.
“ No tykkäsitteks te?”
- Joo oli kuumia, mut tosi hyviä perunoita.

Illalla ohjelmassa oli Sex Education ohjelma. Moordalen lukion opiskelijat olivat lippuaukealla, kun Otiksen äiti juoksi paikalle nolostuttamaan Otiksen unohdetuilla villahousuilla. Pian tämän jälkeen leiriläiset pääsivät kiertelemään ohjelman päähenkilöiden kanssa erilaisilla rasteilla, missä pääsi mm. purkamaan vihaa, juoksemaan kondomijuoksuna esterataa ja meditoimaan.
“Osallistuitteks te tähän ohjelmaan?”
- Mä olin meistä kolmesta ainut joka osallistui. Noi neljä kaivo kuoppaa ja ei kuunnellu ohjelmaa, mut mä halusin mennä koristelemaan keksejä nallekarkeilla Aimeen kanssa. Kuorrutteil kesti joku 30min, ku vettä ei oltu keitetty ja sit niit sekoteltiin iha ristii ja rastiin. Makui oli suklaa-pähkinä, valkosuklaa-marja ja suklaa, jossa oli suklaahippuja. Mä otin mun omat keksit teltalle mukaan.
“Toivottavasti ei muurahaiset syö niitä.”
- Eiku mä oon jo syöny ne. Menin näyttää niit kavereille ja sit söin ne niitten nenän edessä.

“No nyt on iltapalat syöty ja me ollaan tässä klubilla. Mitä ympärillä on näkyny?”
- Paljon leiriläisiä. Moni on lakannu kynsiä. Joku tyttö salaisuutta vastaan lakkas kaikkien poikien kynnet ja se ei lopulta ees paljastanu sitä salaisuutta. Tosi moni on laulanu ihan sika hyvin karaokessa. Ihmiset on syöny massiivisia munkkeja, ne on oikeesti aivan jäätävän kokosia.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa