Torstai

03.08.2017

Kesä lähenee loppuaan ja olemme ottaneet tästäkin päivästä kaiken ilon irti!

Toiseksi viimeinen kokonainen leiripäivä alkoi aurinkoisissa tunnelmissa lippuaukealla. Lipunnoston jälkeen vieraaksi saapui professoreita kinastelemaan siitä mikä ihmisen aisteista on kaikista tärkein. Kullakin professorilla oli oma suosikkiaistinsa ja he järjestivätkin leiriläisille rasteja, joissa pääsi tutustumaan aisteihin.

Jalkapallokentällä Hajuhemmon rastilla pääsi arvuuttelemaan kupeissa olevia tuoksuja. Kun tuoksut oli saatu selvitettyä, täytyi kupeista löytää jokaiselle hajulle vielä oma parinsa. Tuoksuina oli mm. pesuainetta, kardemummaa, inkivääriä, kanelia ja currya.

Ruokakatoksessa puolestaan tutkija Kari Korvanen toisti kaiuttimesta eri ääniä, joita leiriläisten tuli tunnistaa. Joidenkin äänien tunnistaminen oli todella haastavaa. Ruohonleikkuri, herätyskello, lumen päällä kävely, avainten kilinä, tarranauhan repeäminen ja auton moottorin pärinä kuulostivat monen korvaan joltain muulta.

Alakämpässä hypättiin näköharhojen pariin, kun valkokankaalta katseltiin kuvia eri muodoista ja kuvioista. Kuvioiden asettelut ja värit loivat illuusioita aivoille siten, että paikallaan olevat kuvat näyttivät liikkuvan.

Käsienpesurännillä tohtori Mauno Maku maistatti lapsilla erivärisiä juomia, jotka maistuivat monen mielestä erikoiselle. Totuus kuitenkin oli se, että jokainen juoma oli saman makuista mehua. Lisätyt väriaineet vain onnistuivat hämäämään monia.

Kiljastoteltassa tunnusteltiin liinan alla olevia esineitä ja yritettiin arvata esineet oikein. Liinan alta paljastuikin mm. taskulamppu, sulka ja nokkahuilu.

Mielenkiintoiset aistirastit opettivat meille sen, että jokainen aisti on tärkeä ja moni aisti tarvitsee tuekseen muita aistejamme, jotka sitten aivoissamme muodostavat kokonaiskuvan tekemistämme havainnoista. Todella kiehtovaa!

Lisäksi tänään toimintapisteet ovat olleet auki! Seinäkiipeilyyn, boffaukseen ja laatikkoleikkiin riitti halukkaita jonoiksi asti. Märkiö-järven vesi oli tänäänkin todella lämmintä ja moni pomppasikin laiturilta näyttävästi veteen.

Tunnelmat ovat siis Kiljavalla kohdillaan ja huomenna koittaa tämän kesän viimeinen kokonainen leiripäivä. Luvassa on vauhdikasta ohjelmaa ja illalla päästään bailaamaan leiridiskoon!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa