Torstai - heippa, lyhyt leiri!

22.06.2018

Tänään torstaina oli vierailupäivä, mikä tarkoitti sitä, että lyhyen leirin leiriläiset lähtivät kotimatkalle. Hyvää juhannusta kaikille, nähdään ensi vuonna!

Pitkä leiri eli Mennimaan telttakyläalue jää vielä viettämään huippuhauskaa juhannusta Kiljavalle. Sitä ennen täytyi kuitenkin odottaa vielä yksi päivä, joka oli onneksi täynnä tekemistä. Aamulla pääsi toimintapisteille. Kalastus oli tänään suosittua toimintapiste- sekä vapaa-ajanviettopuuhaa. Johtuisikohan sateisesta kelistä, kun kalan pitäisi huhujen mukaan syödä parhaiten? Aamu oli kuitenkin poutainen, eikä isoja kalasaaliita näkynyt. Leiriläisillä näytti silti olevan hauskaa.

Iltapäivällä ohjelmassa oli kansalaistaitojen harjoittelua. Ohjelma alkoi luonnollisesti paloharjoituksella. Koko leiri kerääntyi ripeästi jalkapallokentälle, josta lähdettiin eri pisteille opettelemaan tärkeitä taitoja, ja kuultiin mm. miksi metsän sieniä ei kannata mennä maistamaan. Toivottavasti jokaiselle jäi mieleen jotain hyödyllistä asiaa sisältäneestä rastikierrosta!

Ennen ruokailua alkoi yllättäen sataa. Kuuroittainen sade jatkui yöhön asti, mutta leiriläiset olivat todella luovia vapaa-ajallaan, ja löysivät paljon erilaista tekemistä katosten alla.

Päivällisen (pinaattilettuja!) jälkeen leiriin saapui itse tasavallan presidentti Nauli Siinistö. Hän etsi hyvää kakkua tarjottavaksi Linnan Juhliin, ja pyysi leiriläisiä avukseen tekemään niitä. Naulia seurasi joukko hänen lähipiiriään. Mukana olivat tietenkin Jenni, vauva, ja suuren fanijoukon myös Kiljavalla kerännyt Lennu-koira, sekä turvamiehet. Myös juhlien vieraita oli sattunut mukaan; kuuluisa räppäri Poski, jääkiekkoilija Patu Laine sekä eräs tuntematon veteraani johtivat lapsia kakun teossa, kukin omaa tiimiään.

Kun raaka-aineet oli saatu kasaan, oli leivonnan ja sitten koristelun aika. Kakuista tuli upeita. Lapset pitivät huolta siitä, että jokainen kulinaristinen mestariteos valokuvattiin kunnolla. Näppejä oli vaikea pitää irti herkuista, mutta niitä ei päästy ihan vielä syömään. Ekaksi piti kuunnella presidentin mielipide! Herra Siinistö totesi, että hänellä, Jennillä ja Lennulla oli kaikilla eri lempikakut. Kaikki valittiin siis tarjottaviksi juhliin! Leiriläiset itse pääsivät syömään kakkujaan iltapalan jälkeen, ja niistä riitti hyvin jälkiruokaa jokaiselle leiriläiselle sekä brontolle illan päätteeksi!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa