Torstai - sirkus ja leirigaala!

05.07.2018

Tänään aamu alkoi toimintapisteillä. Yön sateesta ei näkynyt enää jälkeäkään ja aurinko pilkisteli, kun leiriläiset viettivät aikaa monenlaisten hauskojen aktiviteettien parissa. Tänään ehkä suosituin piste oli melonta, ja myös kiipeilyseinällä sekä laatikkoleikissä pääsi kurkottamaan pilviä kohti.

Lounaaksi tänään syötiin hampurilaisia ja paistettuja perunoita. Kasvispihvi, salaatti, juusto sekä asiaankuuluvat kastikkeet muodostivat sellaisen herkun, että leiriläisten mukaan mäkkäriä ei tarvita enää ollenkaan. Kiljava uudelleennimettiin "Heskiljavaksi". Keittiö oli selkeästi suorastaan ylittänyt itsensä, ja toimintapisteillä oli ilmeisesti juostu sen verran, että ruoka todellakin maistui.

Lounaan ja kanttiinin jälkeen oli vuorossa seuraava ohjelma. Leirialueelle oli saapunut sirkus, jonka esiintyjien kanssa pääsi kokeilemaan erilaisia sirkushuveja. Jokaisesta huvista piti maksaa, ja rahaa sai tirehtööriltä. Tämä taas antoi leiriläisille rahantienauskeinoja. Yksi näkyvimmistä oli poppis-tikkarien tikkujen kerääminen maasta, ja myös esimerkiksi maitokärrytaksina toimimisesta sai palkkaa. Kerätyillä rahoilla pääsi uhkapelaamaan, näkemään taikatemppuja, ja myös mm. kouluttamaan leijonia! Leijonien luolassa kuultiin valituksia, että eläinasuihin sonnustautuneista brontoista yksikään ei ollut oikeasti leijona (sen sijaanjoukossa oli kuulemma useampi koira ja tiikeri, sekä ainakin yksi hai...). Ilmeisesti leijonia tämä ei haitannut, vaan ne temppuilivat leiriläisten ohjastamina aivan kuin ammattilaiset.

Markkinameininki loppui yllättäen. Selvisi, että sirkuksen tirehtööri onkin avaruusolento, jonka hatun alta paljastuivat lonkeroaivot. Hän tarvitsi poppis-tikkarien tikkuja ravinnokseen, sillä hänen lajinsa söi lähinnä muovia. Avaruusolentotirehtööri poistui jättäen jälkeensä hieman hämmentyneen leirin, joka lähti lopulta syömään päivällistä.

Päivällisen jälkeen iltaohjelmassa oli leirigaala. Kassun salissa järjestetyssä gaalassa palkittiin ainakin viikon parhaita boffaajia ja pelien, kuten mölkyn, mestareita. Palkinto meni myös koko viikon käynnissä olleen Kivatekokilpailun kivoimmalle teolle! Onnea kaikille voittajille.

Huomenna on tämän leiriviikon viimeinen kokonainen päivä. Olemme tilanneet poutaa ja aurinkoa!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa