Torstai - tonttuja ja kalasaaliita

29.06.2018

Tänään heräsimme auringonpaisteeseen. Hellelukemia rikottiin aamusta saakka, joten leiriin julistettiin jo lipunnostossa hattupakko. Myös nesteytyksestä pidettiin erityistä huolta, ja kaikkia kehotettiin juomaan paljon vettä sekä ruokailussa että vapaa-ajalla.

Vedessä tai sen äärellä vietettiinkin tänään runsaasti aikaa. Torstai oli leirin toinen teemapäivä, mutta sitä ennen aamuohjelmassa päästiin vielä toimintapisteille. Niistä kalastus ja uinti olivat erittäin suosittuja. Kala söi tänään uskomattoman hyvin; aamupäivällä saatiin napattua kala, ja iltapäivällä vielä toinen! Hyvää kalaonnea hämmästeltiin, sillä Märkiöjärvi ei ole tunnettu suuresta kalapopulaatiosta, eikä sääkään ollut tyypillisesti sateinen. 

Lounaan jälkeen oli vapaa-aikaa ja käytiin kanttiinissa ostoksilla. Sitten alkoikin toka teemapäivä; tällä kertaa päästiin mukaan tonttujen elämään! Kiljavalle muutti kolme tonttuheimoa, jotka olivat joutuneet pakenemaan saastunutta luontoa. Leirialue oli ainut paikka, jossa he pystyivät vielä asumaan. Tonttuheimot asettuivat jokaiseen telttakylään, ja leiriläiset pääsivät auttamaan heitä uusien yhteiskuntien perustamisessa. Leiriläiset saivat omat tonttunimet ja kaikki meni hyvin, kunnes heimojen välille syntyi riitaa. Lopulta hyvin alkanut asettuminen päättyi sieppaustilanteeseen...

Jännän ohjelman keskellä piti kuitenkin käydä syömässä päivällinen. Tämän päivän ruoat (kalakeitto sekä paljon kehuja kerännyt makaronilaatikko) pitivät taatusti jokaisen kylläisenä, sen verran paljon niitä santsattiin.

Leirille on tällä viikolla saatu uusia sup-lautoja. Niitä on ehditty jo testaamaan henkilökunnan puolelta, mutta tänään myös brontot kävivät suppaamassa ja kanotoimassa vapaa-ajalla. Aluksi vesi roiskui. Pienen sääntöjenkertauksen jälkeen suppaaminen alkoi kuitenkin sujua, ja iltaan mennessä kovin tuuliseksi ehtineestä kelistä huolimatta laudat pysyivät hallinnassa ja osoittautuivat hauskoiksi kulkupeleiksi. Voi olla, että myös leiriläiset ehtivät tutustumaan uusiin lautoihin huomenna!

Illan ohjelmassa tonttujen konflikti saatiin ratkaistua, ja pahis lensi ansaitusti järveen, samoin kuin toinen heittäjistä! Iltapalan jälkeen telttakylähetkissä ehdittiin vielä mm. paistamaan vaahtokarkkeja päivän päätteeksi.

Huomenna on tämän viikon leirien viimeinen kokonainen päivä, ja ohjelmassa on mm. odotettu disko!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa