Touhukas torstai

23.02.2017

Tänään torstaina heräsimme talviseen ihmemaahan, kun illalla ja yöllä oli satanut paljon lisää lunta Kiljavan nummelle. Heti lipunnoston jälkeen pääsimme peuhaamaan lumeen erilaisissa talvisissa olympialajeissa laskiaisriehan merkeissä. Leiriläiset saivat kokeilla mm. jääcurlingia, pulkkafutista, juoksuristinollaa ja kuviokelluntaa lumen päällä. Talvisten touhujen jälkeen oli hyvä syödä lämmintä soppaa ja laskiaispullaa.

Joka päivä jokaisella ryhmällä on oma hetki, jolloin leikitään ja puuhastellaan oman ryhmän kanssa. Tämän loossiryhmähetken jälkeen lapsilla on vapaa-aikaa, jolloin he voivat halutessaan käydä kanttiinissa ja/tai soittaa kotiin.

Kotiväelle tiedoksi, että leirillä on tapahtunut näiden vapaa-aikojen aikana valitettavasti karkkivarkauksia. Olemme puhuneet asiasta kaikissa ryhmissä tiukkaan sävyyn ja tehostaneet vapaa-ajan valvontaa entisestään loossikäytävissä. Tämä on hyvin luonnollisesti puhututtanut kuitenkin lapsia ja voi olla, että asiasta tulee vielä kotonakin puhetta. Teemme leirillä kaikkemme, että asia selviäisi ja että varkauksia ei tapahtuisi enää.

Vapaa-ajan jälkeen alkoi iltapäivällä päivän toinen koko leirin yhteinen ohjelma, jossa seikkailtiin Ronja Ryövärintyttären tunnelmissa uimarannalla ja sen viereisessä metsässä. Ronja ja Birk olivat kadonneet, ja lapset yrittivät selvittää missä he olivat. Samalla Ronjan ja Birkin vanhempien välille tuli riitaa. Lopulta kaiken selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että Ronja ja Birk olivat vain leikkimässä vähän kauempana. Ronja ja Birk opettivat vanhemmilleen, että on ihan turha riidellä tällaisista syistä.

Päivälliseksi söimme kanapastaa, jonka jälkeen leiriläisille oli tarjolla tiede- ja taidepainotteisia kerhoja. Lapset pääsivät ohjelmassa tekemään tiedekokeita ja askartelemaan mm. kutistemuovista magneetteja. Suuri hitti oli myös yhdessä kerhossa tehtävä "lima", jota tehtiin maissijauhoista, vedestä ja vesiväristä.

Nyt meillä on taas käynnissä iltapala ja iltapuuhat. Yövalvoja on raportoinut minulle joka aamu, että illat ja yöt ovat sujuneet oikein mallikkaasti. Leiriläiset ovat kuulemma nukahtaneet nopeasti ja nukkuneet sikeästi kaiken ulkoilun ja puuhailun jälkeen. Sen sijaan muutamia aamuvirkkuja on kyllä ollut, ja aamulla liikettä on ollut joissain loosseissa jo ennen aamuherätystä, mikä on hyvin normaalia. Kouluun tuskin herätään vasta 8.30 ;). Jokainen leiriläinen on takuuvarmasti saanut nukkua kuitenkin 22-7 välisen ajan eli 9 tuntia täydessä hiljaisuudessa, ja reippaasti suurin osa pidempään!

Huomenna onkin viimeinen kokonainen leiripäivä, mikä tuntuu ihmeelliseltä. Aika menee nopeasti, kun on kivaa! Huomenna meillä on taas saunapäivä ja illalla lasten suuresti odottama disko!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa