Vesisateesta aurinkoon, ja tuulien kautta uudestaan

03.07.2023

Kesän viides Kiljavan leiriviikko aloitettiin hieman epävakaassa ilmastossa. Ensimmäinen kokonainen päivä on sisältänyt monenlaisia sadekuuroja voimaakkasta sateesta tihkusateeseen, mutta myös aurinkoisia hetkiäkin oli tarjolla. Leirikeskuksessa on myös tuullut kovaa, minkä takia tänään kanootit ja sup-laudat ovat pysyneet visusti laiturissa. Nämä olosuhteet eivät kuitenkaan tunnelmaa ole lannistanut, vaan leiripäivän aikana päästiin kokeilemaan paljon uusia asioita.

Ensimmäisessä ohjelmassa päästiin tutustumaan lisää oman telttakylän porukkaan ja ryhmäytymään rooliohjelmallisessa rastikierrossa. Leiriin saapui kummallinen Jaska, joka oli joutumassa nolojen synttäreiden uhriksi. Leiriläiset lupasivat selvittää, mitä perhe oli Jaskalle suunnittellut. Jaskan sukulaisten kanssa päästiin touhuamaan viltinkäännön, lännennopeimman, hedelmäsalaatin, aukkotarinan, vesiviestin ja muiden aktiviteettien kanssa.

Viikon ensimmäisessä kanttiinissa leiriläiset pääsivät ensimmäistä kertaa käyttämään eilen checkinnissä kerättyjä rahojaan. Tarjolla oli herkkuja karkista suklaaseen jäätelöön sipsiin ja juotaviin, ja suurimmat suosikit olivat tikkukaramellit, nimeltään Poppis-tikkarit.

Maanantaina päästiin myös tutustumaan trangiakokkailuihin, kun telttakylät tekivät itselleen ympäri leirikeskusta nakkikeittoa. Tämä on ollut monina aikaisimpina leiriviikkoina leiriläisten suosikkiruokia valmistaa trangialla, ja myös tällä kertaa lapset kehuivat nakkikeittoa, jonka mausteena käytettiin isoja maustepippureita ja laakerilehtejä.

Puhelinaikojen jälkeen Mekalmon leiriläiset lähtivät viikon ensimmäiselle saunahetkelle Märkiön järvelle. Vesisateen ja tuulen piiskaama järvi tuntui ohjaajista äärimmäisen kylmältä, mutta menoa se ei nuoremmissa kavereissa haitannut ja laiturilta hypittiin vuorotellen tehden tyylikkäämpiä pellehyppyjä. Samalla sauna lämmitti viileästä vedestä nousseita Mekalmon lapsia. Samaan aikaan toimintapisteet järjesttiin Mennimaalle ja Hiisilälle. Kovan tuulen takia melonnat olivat poissa käytössä, kuten myös kiipeily vesisateen takia, mutta kanalassa, boffailussa ja trampoliineilla riitti asiakkaita, kuten myös toivetoiminnoissa.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa