Viimeistä viedään Kiljava!

31.07.2023

Ja niin siinä kävi – tänäkin vuonna, spekuloinneista huolimatta, olemme päässeet siihen pisteeseen, että viimeinen leiriviikko on alkanut. Vaikka ohjaajien mielissä elää syksyn tulon orastava haikeus, onneksi leiriläisistä huokui maanantai aamuna tuttu leirinalun odotus. Maittavan aamiaisen jälkeen olikin aika nostaa liput salkoon, kajauttaa aamulaulu, ja aloittaa päivän ensimmäinen ohjelma.
Ensimmäisessä ohjelmassa leiriläiset pääsivät testaamaan leipurin taitojaan, kun Kiljavalle saapui kasa eläköityneitä kakkumestareita. Mestareiden johdolla leiriläiset pääsivät suunnittelemaan ja leipomaan toinen toistaan hienompia kakkuja. Olikin aika makeaa aloittaa leiri näin makoisasti.
Lounaan, kanttiinin ja telttakylähetken jälkeen päivän ruokateema sai jatkoa, kun leiriläiset pääsivät valmistamaan oman päivällisensä trangialla. Ruokalaji oli Kaunottaresta ja Kulkuristakin tunnettu lihapullapasta, joka oli varmasti kaikkien mieleen. Ja kaikkihan sen tietävät, että itse tehty ruoka maistuu kaikista parhaimmalta.
Iltaohjelmassa Mekalmon leiriläiset pääsivät karistamaan päivän pölyt saunassa ja Märkiön viilentävissä vesissä. Mennimaan leiriläiset viettivät iltansa puolestaan hyvää henkeä ja vanhojen aikojen leiritunnelmaa huokuvan iltanuotio-ohjelman parissa.
Samaan aikaan Kiljavalla pyörii myös pieni nuortenleiri, joka pyörähti myös reippaasti käyntiin. Päivän aikana nuoret pääsivät muun muassa opettelemaan maailman lippuja, Piirtämään draw-my-life tyylisiä teoksia elämästään, trangia kokkailemaan, pelailemaan ja visailemaan niin bingoa, bum-tsi-bumia kuin klubivisaakin. Sekä tietenkin nauttimaan nuortenleirin lämpöisestä tunnelmasta.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa