Villi Vonka ja Kiljavan suuri suklaatehdas

22.06.2022

"Onneksi olkoon! Olette voittaneet pääsyn taianomaiseen suklaatehtaaseen, jota johtaa suuri ja mahtava Villi Vonka."

Kummallisia julisteita oli yön aikana levinnyt ympäri leirialuetta, missä mainostettiin tänään 22.6. tapahtuvaa mielenkiintoista teemapäivää. Aamulla leiriläiset löysivät samalla puuroa syödessään kultaisia lippuja, joilla telttakylät pääsivät astumaan sisään suklaatehtaaseen. Kello 10 aikoihin alkoikin tapahtua, kun itse johtaja Vonka ajoi valkoisella firmansa pakettiautolla lippuaukealla, takakontista hyppäsi lauma uskollisia apulaisiaan Umppa-Lumppia ja Kiljavan lipputankoon nostettiin Villi Vonkan suklaatehtaan lippu.

Ensimmäisessä ohjelmassa leiriläiset pääsivät tutustumaan suklaatehtaan työolosuhteisiin Umppa-Lumppien, sekä muiden tehtaantyöläisten kanssa. Ohjelma oli hyvin herkkupainotteista, kun leiriläiset pääsivät keräilemään harvinaisia kultaisia kaakaopapuja, sokkomaistelemaan karkkikristalleja, pujottelemaan tikkareita pullollaan olevalla kottikärryllä esteradalla sekä suunnittelemaan omia suosikkikarkkejaan. Aamupäivän edetessä leiriläisille kuitenkin valkeni, että Umppa-Lumppien työolosuhteissa oli jotain selvästi pielessä. Nämä rohkeat ja raskaan työnraatajat tekevät töitä kellon ympäri huonolla palkalla, ja vaikka työ on karkin parissa, eivät he saa nauttia ollenkaan näitä herkullisia makeisia. Tehtaanjohtaja Vonka kuitenkin kiisti kaiken jyrkästi, väittäen samalla suklaatehtaan olevan jokaisen elävän olennon unelmien työpaikka.

Lounaan, monipuolisen päiväaktiviteettien, kuten uimisen, piirtelyn ja Mafioso-pelien sekä Umppa-Lumppien kanttiinimyynnin jälkeen leiriläiset kerääntyivät jälleen lippuaukealla. Jali Puikko, Jalin isoisä Joe Bucket, August Gourme, Violet Beuaregarde, Veruca Suola, Mike Teevee ja muut tehtaantyöntekijät nousivat johtajaansa vastaan kapinaan ja vaativat oikeuksia Umppa-Lumpille. Kuitenkin ennen lopullista selvittelyä paikalle ryntäsivät Kemikaali-Umppa-Lumpat ja Pomo-Umppa-Lumpat, jotka kertoivat purkkatehtaan räjähtäneen ja purkkapallojen levinneen ympäriinsä leirialuetta. Leiriläiset lähtivät keräilemään kadonneita purkkapalloja ja Villi Vonka jätettiin jälleen rauhaan. Pian leiriläisten palattua lippuaukealla, kaikki vaativat Villi Vonkalta parempia oloja Umppa-Lumpille. Vonka lupasi parantaa alaistensa työoloja ja leiriläiset pääsivät jälleen hahmojen kanssa touhuamaan erilaisilla toimintapisteillä. Hullun Tiedemiehen kanssa rakennettiin suklaamunien leijuttimia, Veruca Suolan kanssa tasapainoilemaan karkkien kanssa ja Auguste Gourmeen kanssa koristeltiin keksejä. Leiriläiset kuitenkin huomasivat, että mitään olosuhteiden muutosta ei ollut tapahtunut ja he nousivat kapinaan tehtaantyöntekijöiden kanssa. Ruokakello ja kananugetit kuitenkin raukaisivat jälleen tilanteen ja Villi Vonka pääsi taas kuin koira veräjästä pakoon.

Ruoan jälkeen keräännyttiin jälleen lippuaukealla ja kapina nousi jälleen puheenaiheeksi. Yhdessä Umppa-Lumppien kanssa leiriläiset huusivat parempia olosuhteita Villi Vonkalta. Umppa-Lumpille haluttiin mahdollisuus syödä karkkia ja vapautta olla pesemättä hampaita. Lopulta Jali Puikko halusi myös rangaistusta Villi Vonkalle, jonka niskaan kaikki saivat heitellä vesi-ilmapalloja. Näitä työehtoneuvotteluja haluttiin myös julistaa, joten leiriläiset siiryivät hahmojen kanssa uimarantaan iltajuhliin. Uimarannassa leiriläiset pääsivät uimaan, boffaamaan, tekemään kasvomaalauksia, tanssimaan, nauttimaan jäämurskajuomaa ja murskattuja poppiksia, sekä osallistumaan erilaisiin hupipeleihin.

Päivä suklaatehtaassa oli erittäin taianomainen. Leiriläiset pääsivät auttamaan tehtaantyöntekijöitä työolosuhteiden pelastamisessa ja kokemaan päivän unelmien työpaikassa, VARSINKIN kun nykyään Umppa-Lumpat saavat syödä mielin määrin namusia.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa