Ohjeita varauspalvelun ja OMASIVUn käyttöön

Tähän olemme koonneet erilaisia ohjeita varauspalvelun ja verkkosivujemme käyttöön. Alla olevilla napeilla pääset nopeasti sinua kiinnostavan aiheen pariin.

Ohjeet saat näkyviin napsauttamalla kysymystä tai nuolimerkkiä (Ohjeita varauspalvelun ja OMASIVUn käyttöön - nuoli alaspäin).

rekisteröityminen ilmoittautuminen terveyskyselyn täyttäminen kuvausluvan antaminen bussikuljetuksen varaaminen leirikirje muuttunut sähköpostiosoite unohtunut salasana

YLEISET OHJEET

Näin rekisteröidyt varauspalveluun

OHJE

Kun olet rekisteröitynyt Leirikesän varauspalveluun, voit tehdä varauksia Leirikesän eri leireille ja tehdä ostoksia verkkokaupassa. Käyttäjätunnus luodaan huoltajalle (esim. lapsen äiti tai isä) tai muulle aikuiselle, joten rekisteröitymisen yhteydessä annetaan varauksen tekijän tiedot. Lapsen tai lasten tiedot annetaan myöhemmin.

1. Siirry Varauspalveluun osoitteessa https://varaus.leiri.fi ja napauta sivun oikeassa yläkulmassa olevaa KIRJAUDU SISÄÄN -painiketta

2. Valitse esiin tulevasta ruudusta REKISTERÖIDY -välilehti

3. Kirjoita lomakkeelle pakolliset tiedot: Huoltajan etunimi, Huoltajan sukunimi, Huoltajan sähköpostiosoite ja sitten luo itsellesi salasana. Salasana pyydetään antamaan kahdesti.

Hyväksy tietojesi tallentaminen Leirikesä ry:n varauspalveluun valitsemalla ruutu. Huomaa, että rekisteröityminen verkkopalveluun edellyttää tietojen tallennusta.

4. Napauta lopuksi Hyväksy ja rekisteröidy -painiketta. Tunnuksesi on heti valmis käytettäväksi.

Vinkki: Joissakin tapauksissa rekisteröityneen henkilön ei tarvitse olla suoraan lapsen huoltaja. Esimerkiksi sosiaalityöntekijä tai perhetyöntekijä voi rekisteröityä palveluun omilla tiedoillaan ja ilmoittaa lapsia leirille lasten ja lasten perheiden tiedoilla.

Tämä ohje on päivitetty viimeksi 25.10.2018.

Jäikö vielä jotakin kysyttävää? Ota yhteyttä

Näin ilmoittaudut leirille mukaan

OHJE

Kaikille leireille ilmoittaudutaan varauspalvelussa. Varauspalvelussa voit selata eri leirejä ja tutustua erilaisiin leireihin. Varauspalvelusta löydät kaikki Leirikesän eri leirit.

1. Aloita ilmoittautuminen etsimällä varauspalvelun etusivulta lapselle sopiva leiri ja painamalla Tutustu tähän leiriin -painiketta.

2. Yksittäisen leirin sivulla paina Ilmoittaudu tähän tapahtumaan -painiketta. Painikkeen painaminen avaa ruudulle ilmoittautumislomakkeen, joka täyttämällä lapsi voidaan ilmoittaa leirille mukaan.

Tämän jälkeen lomake ohjeistaa sinua ilmoittautumisen aikana, joten huoli pois - osaat varmasti! Jos haluat lukea yksityiskohtaisen vaihe vaiheelta -ohjeistuksen, niin napauta tästä.

Tämä ohje on päivitetty viimeksi 25.10.2018.

Jäikö vielä jotakin kysyttävää? Ota yhteyttä

Unohtunut salasana

OHJE

Voit palauttaa salasanan tällä sivulla: Unohditko salasanasi?

1. Vaihtoehtoisesti siirry Varauspalveluun ja napauta sivun oikeassa yläkulmassa olevaa KIRJAUDU SISÄÄN -painiketta.

2. Valitse esiin tulevasta ruudusta Unohditko salasanasi? -linkki.

3. Kirjoita esiin tulevaan kenttään sama sähköpostiosoite, jolla alun perin rekisteröidyit palveluun ja napauta Lähetä -painiketta. Saat hetken kuluttua ohjeet salasanan vaihtamiseen, jos antamasi sähköpostiosoite löytyy järjestelmästä.

Tämä ohje on päivitetty viimeksi 29.10.2018.

Jäikö vielä jotakin kysyttävää? Ota yhteyttä

Sähköpostiosoitteeni on muuttunut

OHJE

Varauspalveluun rekisteröidytään sähköpostiosoitteella, ja sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjän tunnistamiseen. Kirjautumiseen käytettävää sähköpostiosoitetta ei voi itse muuttaa, joten jos haluat muuttaa kirjautumiseen käyttämääsi sähköpostiosoitetta, niin ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Jos haluat muuttaa vain huoltajan sähköpostiosoitetta, mutta säilyttää kirjautumiseen käyttämäsi sähköpostiosoitteen ennallaan, niin voit muokata tietoja OMASIVUlla (katso ohje).

Tämä ohje on päivitetty viimeksi 29.10.2018.

Jäikö vielä jotakin kysyttävää? Ota yhteyttä

OMASIVU

Näin löydät leirikirjeen, oman leirin tiedot ja aikataulut

OHJE

Leirikirje ja muut leiriin liittyvät liitteet löytyvät varauspalvelun OMASIVUlta jokaiselle leirille lähtevälle lapselle. Leirikirje ja liitteet voivat olla jokaisella lapsella ja jokaisella leirillä erilaisia riippuen leirin tyypistä ja lapselle valitusta ryhmästä. Tutustu huolellisesti kaikkiin leiriin liittyviin tiedostoihin. Tässä näkyvät tiedostot on lähetetty sähköpostitse 1. huoltajan sähköpostiosoitteeseen ilmoittautumisen yhteydessä.

1. Avaa varauspalvelun OMASIVU ja napauta lapsen nimeä tai kuvaketta. Lapsen tapahtumat listataan Omat tapahtumat -otsikon alle sivun alaosaan. Tapahtumakuvakkeen alla on otsikko Leirikirjeet ja liitteet, jonka alta voi avata kyseiseen leiriin ja lapsen ryhmään liittyvät tiedostot napauttamalla tiedoston nimeä.

Tämä ohje on päivitetty viimeksi 29.10.2018.

Jäikö vielä jotakin kysyttävää? Ota yhteyttä

Näin täytät terveyskyselyn

OHJE

Terveyskyselyn voi täyttää leirille ilmoittautumisen jälkeen. Terveyskysely täytetään varauspalvelun OMASIVUlla jokaiselle leirille lähtevälle lapselle erikseen.

1. Avaa varauspalvelun OMASIVU ja napauta lapsen nimeä tai kuvaketta. Lapsen kuvakkeen alle ilmestyy punainen kehys, jossa Täytä terveyskysely -painike. Napauta painiketta, niin terveyskysely avautuu täytettäväksi.

2. Täytä terveyskysely huolellisesti. Uimataitoon liittyvä kysymys on pakollinen. Tallenna terveyskysely siitäkin huolimatta, että lapsella ei olisi mitään terveyteen liittyviä asioita kerrottavana. Täyttämätön terveyskysely herättää aina enemmän kysymyksiä, kuin "tyhjänä" tallennettu.

Kun olet valmis, vieritä lomake alas ja napauta Tallenna -painiketta. Et voi enää muokata terveyskyselyn tietoja tallennuksen jälkeen. Terveyskyselyssä annetut tiedot ovat leirihenkilökunnan käytettävissä leirin aikana.

Tämä ohje on päivitetty viimeksi 25.10.2018.

Jäikö vielä jotakin kysyttävää? Ota yhteyttä

Näin täytät kuvausluvan

OHJE

Kuvausluvan voi antaa leirille ilmoittautumisen jälkeen. Kuvaus täytetään varauspalvelun OMASIVUlla jokaiselle leirille lähtevälle lapselle erikseen.

1. Avaa varauspalvelun OMASIVU ja napauta lapsen nimeä tai kuvaketta. Lapsen kuvakkeen alle ilmestyy punainen kehys, jossa Täytä kuvauslupa -painike. Napauta painiketta, niin kuvauslupa avautuu täytettäväksi.

2. Kuvauslupa kysytään sekä lapselta, että huoltajalta. Jos sekä lapsen, että huoltajan vastaus kuvauslupaan on myöntävä, lapsen kuvia voidaan julkaista esim. leirilehdessä tai Leirikesän sosiaalisen median tileillä. Jos kumpi tahansa vastauksista on kieltävä, niin lapsesta ei oteta kuvia, eikä kuvia julkaista missään.

Kun olet valmis, vieritä lomake alas ja napauta Tallenna -painiketta. Kuvauslupaa ja muita tämän näkymän tietoja voit muokata myös jälkikäteen.

Tämä ohje on päivitetty viimeksi 29.10.2018.

Jäikö vielä jotakin kysyttävää? Ota yhteyttä

Näin varaat bussikyydin leirille ja tilaat muita lisäpalveluita

OHJE

Voit tilata lapselle bussikyydin leirille ja ostaa muita mahdollisia lisäpalveluita OMASIVUn kautta. OMASIVUn kautta tilatut bussikyydit ja muut mahdolliset lisäpalvelut laskutetaan erikseen. Käytettävissä olevat maksutavat listataan kassalla ennen ostosten vahvistamista.

Kaikille leireille tai ryhmiin ei voi ostaa tai tilata lisäpalveluita.

1. Avaa varauspalvelun OMASIVU ja napauta lapsen nimeä tai kuvaketta. Lapsen tapahtumat listataan Omat tapahtumat -otsikon alle sivun alaosaan. Voit tehdä ostoksia kaikkiin lapselle varattuihin tapahtumiin erikseen.
    Napauta tapahtuman päällä olevaa ostoskärrypainiketta

2. Esiin tulevasta valikosta näet kaikki tuotteet, jotka ovat tilattavissa tai ostettavissa leirille. Yläosassa näet tuotteet, jotka olet jo ostanut (esimerkiksi ilmoittautumisen yhteydessä) ja alaosassa näet kaikki tuotteet, jotka voit vielä tilata leirille tai leiriin liittyen.

Valitse tuotteet napauttamalla Valitse -painiketta haluamasi tuotteen kohdalla. Kun olet valmis, niin napauta oikeassa alareunassa olevaa Siirry kassalle -painiketta.

3. Tarkista kassalla ostoskorin sisältö ja valitse sopiva maksutapa. Napauta Osta -painiketta.

4. Tarkista vielä tilauksen yhteenveto - erityisesti laskutusosoite! Kun olet tarkistanut tiedot, napauta OK -painiketta.

5. Tilaus on nyt tehty. Lasku toimitetaan valitsemasi maksutavan mukaisesti tai ostos maksetaan heti verkossa.

Tämä ohje on päivitetty viimeksi 25.10.2018.

Jäikö vielä jotakin kysyttävää? Ota yhteyttä

Näin tarkastat ja muokkaat omia ja lapsen tietoja

OHJE

Voit tarkastella omia ja lapsen tietoja varauspalvelun OMASIVUlla. Voit muokata lapseen ja lapselle merkittyihin huoltajiin liittyviä tietoja itse, mutta käyttäjään liittyvät muutokset tulee tehdä asiakaspalvelun kautta.

Asiakaspalvelun kautta tehtävät muutokset ovat:
  • sähköpostiosoite, jolla kirjaudut palveluun sisään (eli käyttäjätunnus)
  • käyttäjän etunimi
  • käyttäjän sukunimi
  • lapsen syntymäaika
Lapseen ja huoltajaan liittyvät muokattavat tiedot löydät OMASIVUlta.

1. Avaa varauspalvelun OMASIVU ja napauta lapsen nimeä tai kuvaketta. Lapsen tiedot avataan kehykseen, jonka otsikko on  Minun tietoni. Lapseen liittyvien huoltajien tiedot avataan kehykseen, jonka otsikko on Huoltajan tiedot. Voit muokata tietoja napauttamalla kynäkuvaketta tai Muokkaa -linkkiä kehyksen oikeassa yläkulmassa

2. Tee tarvittavat muutokset esiin tulevassa ikkunassa ja napauta Tallenna -painiketta. Muutokset on nyt tallennettu ja päivittyvät heti järjestelmään.

Tämä ohje on päivitetty viimeksi 29.10.2018.

Jäikö vielä jotakin kysyttävää? Ota yhteyttä

Näin löydät leirilaskun tiedot

OHJE

Voit tarkastella kaikkia käyttäjätunnukseesi liitettyjä laskuja varauspalvelun OMASIVUlla. Laskuja voi tarkastella käyttäjänimen perusteella tai lapsikohtaisesti. Laskuihin listataan varsinaiset leirilaskut sekä kaikki mahdollisiin lisäpalveluihin liittyvät laskut.

Kaikkien laskujen tarkastelu:

1. Avaa varauspalvelun OMASIVU ja napauta käyttäjän nimeä tai kuvaketta. Napauta oranssilla pohjalla olevaa euron kuvaketta tai Laskut -linkkiä.

2. Esiin tulevasta taulukosta näet kaikki käyttäjätunnukseesi liitetyt laskut, laskujen maksutiedot ja laskujen maksutilanteen. PDF- painikkeesta voit avata laskun tulostettavassa PDF-tiedostossa.

OHJE

Yksittäisen lapsen laskujen tarkastelu:

1. Avaa varauspalvelun OMASIVU ja napauta lapsen nimeä tai kuvaketta. Napauta oranssilla pohjalla olevaa euron kuvaketta tai Laskut -linkkiä. Lapseen liittyvät laskut listataan samanlaiseen taulukkoon, kuin käyttäjän kohdalla.

Tämä ohje on päivitetty viimeksi 29.10.2018.