Hei leirille lähtevän huoltaja! Poimi tästä viimeiset vinkit, jotta leiri voi alkaa parhaalla mahdollisella tavalla.

pe kesäk. 03 12:25:00 2022

Maailman paras lastenleiri alkaa maanantaina!

Tässä viestissä vielä muutamia viime hetken vinkkejä, jotta leiri voi alkaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Yleisiä vinkkejä kaikille leirille lähtijöille

Leirikirje ja aikataulut

Olet jo saanut aiemmin varausvahvistuksen ja leirikirjeen, sekä laskun valitsemallasi toimitustavalla ja tarvittaessa löydät liitteet myös Varauspalvelun OMASIVUn kautta.

Leirikirjeessä on paljon hyödyllistä tietoa leirille lähtevälle lapselle ja lapsen kotiväelle, joten kirje kannattaa vielä lukea läpi.

Varausvahvistus kertoo kootusti leirin keskeiset aikataulut ja yhteystiedot. Varausvahvistus on kätevästi A4 -arkin kokoinen, eli sen voi vaikka tulostaa itselle talteen.

Muista täyttää terveyskysely ja kuvauslupa!

Terveyskyselynja kuvausluvan voi täyttää leirille ilmoittautumisen jälkeen. Terveyskysely täytetään varauspalvelun OMASIVUlla jokaiselle leirille lähtevälle lapselle erikseen.

Täytä terveyskysely siitäkin huolimatta, että lapsella ei olisi mitään terveyteen liittyviä asioita kerrottavana. Täyttämätön terveyskysely herättää aina enemmän kysymyksiä, kuin "tyhjänä" tallennettu.

Pakkaa tavarat yhdessä lapsen kanssa sääennusteen mukaisesti

Haluamme muistuttaa, että leirillä ollaan ulkona varsin paljon. Jokaisella leirille lähtevällä on tärkeää olla riittävän lämpimät vaatteet mukanaan vaihtovarusteineen.

Leirille lähtevän varusteet kannattaa pakata aina lapsen kanssa yhdessä ja leirikirjeen mukana tulleen varustelistan kera, jotta leirille tulevat oikeat ja tarpeelliset varusteet ja leiriläinenkin tietää, mitä laukkuun on pakattu.

Nettisivuilla kattava tietopaketti leirille lähtevälle

Leirikesän verkkosivuilla on kätevä Leirille lähtevälle -sivu, jolla annamme vinkkejä ja tietoa leirille lähtevälle lapselle ja lapsen kotiväelle. Sivulta löydät mm. varusteluettelot eri tyyppisille leireille.

Sivun vinkit on kerätty aikajanalle, joka alkaa noin kuukautta ennen leirin alkua ja päättyy leirin jälkeiseen aikaan. Eri välietapeilta löydät kaiken tiedon, mitä tarvitset leirille valmistautumiseen.

Vinkkejä Partiolaisten päiväleirille lähtevälle

Lukujärjestys OMASIVUlla

OMASIVUlle on lisätty leirin ohjelmarunko, eli lukujärjestys. Huoltajat pääsevät tutustumaan oman lapsen leirin ohjelmaan kirjautumalla OMASIVULLE, ja klikkaamalla omasta tapahtumasta linkkiä "Avaa lukujärjestys".

Lukujärjestyksen kautta voi katsoa, mitä seuraavana päivänä on tiedossa ja jos ohjelma vaatii erityistä valmistautumista esim. varusteiden osalta.

Huomaa! Ohjelmaan voi tulla muutoksia ryhmän tai sääolosuhteiden mukaan.

Leirin kuulumisia välitetaan somen kautta

Lisäämme kuvia ja tunnelmia eri leireiltä Leirikesän Facebook -sivulle. Lisäksi Leirikesää voi seurata Instagramissa.

Yhteystiedot

Jos jokin asia jäi vielä epäselväksi tai tarvitset vielä apua tai haluat kysyä jotakin, niin voit myös ottaa yhteyttä Helsingin toimistoomme sähköpostitse toimisto@leiri.fi tai puhelimitse numeroon (09) 8865 1280 (ma–to klo 10:00–15:00).

Lisäksi voit olla yhteydessä päiväleirien leiripuhelimiin. Päiväleirien puhelinnumerot palvelevat ensisijaisesti käynnissä olevan leirin aikana ja leirillä oleviin lapsiin liittyvissä asioissa. Tällaisia asioita voivat olla soittopyynnöt lapsille, kuulumisten vaihto ohjaajien kanssa tai vaikkapa erikoinen saapumis- tai lähtöaika leiriltä.

Vinkkejä Kiljavan- ja Kesärinteen yöleirille lähtevälle

Bussikuljetus Kiljavalle

Bussikuljetus Kiljavalle lähtee Helsingin keskustasta, Rautatientorin reunalta (Mikonkadun tilausajopysäkki). Paikka bussiin on pitänyt varata etukäteen.

Tarkista bussin lähtöajat varausvahvistuksesta.

Bussikuljetus Kesärinteeseen

Bussikuljetus lähtee Helsingin keskustasta, Rautatientorin reunalta (Mikonkadun tilausajopysäkki). Bussi saapuu Keravalle (lähtöpaikka Sompion koululla) ja jatkaa leirikeskukseen. Paikka bussiin on pitänyt varata etukäteen.

Tarkista bussin lähtöajat Helsingistä ja Keravalta vielä varausvahvistuksesta.

Kanttiini palvelee lapsia leirin aikana

Leirikioski, eli kanttiini on auki kerran päivässä. Kanttiinissa myydään muun muassa limsaa, karkkia ja postikortteja ja -merkkejä. Kanttiinista voi ostaa myös hammasharjoja. Leirillä lapsen rahat otetaan talteen omalle leiritilille, josta vähennetään kanttiiniostokset. Näin lapsen rahat pysyvät turvassa.

Makeis- ym. herkkuostoksiin saa käyttää enintään 6 euroa päivässä (brontot 8 euroa). Summa ei kuitenkaan ole suositus vaan maksimi. Miettikää yhdessä kotona, mikä olisi sopiva summa päivän tai koko leirin makeis- ja muille ostoksille. Tilille jäänyt rahamäärä palautetaan leirin

Leirilehti kertoo leirin kuulumisia

Kiljavan ja Kesärinteen leireiltä julkaistaan leirilehteä. Leirilehteen kuvataan leiripäivän aikana sekä leirin arkisia tapahtumia että huippuhetkiä. Joskus leirilehden toimittajina toimivat leirilehti-kerhon innokkaat toimittajat, toisinaan lehdessä on leiriläisten omia tarinoita tai vitsejä.

Kotiväki pysyy mukavasti kärryillä leirin tapahtumista ja lapsilta onkin mukava kysellä vaikkapa teemapäivän tapahtumista, kun on jo ennen leirin päättymistä on voinut tutustua leiriä ravistaneeseen mysteeriin.

Lämpimästi tervetuloa leirille!