Hyvää Lapsen oikeuksien päivää!

la marrask. 20 11:30:00 2021

Sulla on väliä

Lapsen kesäleirikokemukseen vaikuttaa moni asia. Kesäleirit ovat täynnä elämyksiä ja kivaa tekemistä, silti leirille lähtö voi joskus jännittää. Jännitys saattaa koskettaa niin tulevaa leiriläistä kuin kotiväkeäkin. Monet kysymykset saattavat mietityttää: saanko kavereita, onko ruoka hyvää tai uskallanko nukkua yön teltassa, entä jos tulee koti-ikävä, niin kuka lohduttaa? Leiriarki on monella tapaa erilaista kuin kotona.

Leirikesällä lapsen turvallisuus ja viihtyvyys ovat toiminnan kulmakiviä. Meillä on käytössämme leirilupaus, joka ohjaa laadukkaan leiritoiminnan järjestämisessä. Leirillä jokaisesta lapsesta pidetään parasta mahdollista huolta, jotta jokaisella lapsella on hyvä olla. Hyvä olo tulee huolehtimalla perustarpeista, kuten levosta, ruuasta ja siitä, ettei kukaan leiriläinen jää yksin, vaan löytää kavereita. Meidän leireillämme jokainen saa olla oma itsensä ja jokaisen yksilöllisetkin tarpeet otetaan huomioon.

Ammattitaitoinen henkilökuntamme koulutetaan ennen leiriä turvallisuusasioihin sekä ohjeistetaan ryhmäyttämään oma leiriporukkansa ja toisaalta puuttumaan, esimerkiksi kiusaamistilanteisiin. Niin leiriläisiä kuin henkilökuntaakin kannustetaan kokeilemaan uutta ja oppimaan, jotta leirit ovat lasten mieleen ja jatkossakin vuoden kohokohta.

Leirikesällä on yli 60-vuoden kokemus leiritoiminnan järjestämisestä ja Leirikesä on Suomen suurin lasten leirijärjestö.

Kirjoitus on osana lasten oikeuksien päivää, jonka teemana on lapsen oikeus hyvään kohteluun.

#Mullaonväliä #Sullaonväliä #Oikeushyväänkohteluun #Lapsenoikeudet

Katso lisää: LAPSENOIKEUDET.fi