Kesäleirien mahdollisuus kaikenlaisten perheiden lapsille

ti toukok. 03 11:52:00 2016

MTV3 (1.5.2016) uutisoi vuoden opettajaksi valitun Maarit Korhosen havainnoista ja huolesta kesäleirien hinnoista ja niiden karkaamisesta vähävaraisten perheiden ulottumiin. Lisäksi Korhonen nostaa esille huomiot, joita on koulussa lasten kesäloman vieton sisällöstä havainnut. Toiset lapset pääsevät kesällä ulkomaille tai mummolaan, toiset eivät omaa pihapiiriä kauemmas.

Korhonen kirjoitti alunperin aiheesta Verkkouutisten blogissaan (24.4.2016). Haluamme muistuttaa perheitä, että järjestöt saavat julkisia ja yksityisiä avustuksia, joita käytetään perheiden leirimaksujen tukemiseen. Se ei kuitenkaan aina riitä perheelle. Lisäksi kunnat myöntävät perheille lasten kesätoimintaan liittyen maksusitoumuksia ja tukevat perheitä suoraan maksaen osan tai koko leirimaksun. Tukea kannattaa kysyä niin järjestöstä kuin kunnalta.

Kesä on täynnä yö- ja päiväleirejä, joista Helsingin Sanomat (2.5.2016) kirjoitti mm. leirien helpottavan lasten kesäloman viettoa ja pohti yöleirien ja päiväleirien suosiota. Me haluamme yöleireillämme paitsi tarjota helpotusta töissäkäyvien ja kotona olevien vanhempien arkeen, niin tarjota lapselle ja nuorelle elämyksellisen loman, leirin. Kesäisen seikkailun, joka ei kalpene Australiassa tai mummolassa käyneiden luokkakavereiden kertomuksille. 3-6 vuorokauden leiri on huolenpitoa, lapsen toiveiden kuuntelemista ja lapsilähtöitä ohjelmaa, uusia kavereita, yhteisöllisyyttä ja yhdessä kokemista. Me autamme, että kuntien ja ulkopuolisten rahoittajien avulla saamme tarjota yöleirielämyksiä myös niille lapsille, joiden perheet tarvitsevat tukea leirimaksuun muita enemmän.