Kesätyöntekijät valittu

ti maalisk. 14 07:14:00 2017

Leirikesä valitsi noin 90 kesätyöntekijää Kiljavan Leirikesälle. Onnea valituille ja tervetuloa töihin!


Kesätyötä haki noin 550 nuorta. Kaikkien työhakemukset luettiin ja arvioitiin. Hakemusten perusteella haastatteluun valittiin noin 175 hakijaa, joista reilu 50 oli aiemmin ollut töissä Leirikesällä.


Haastatteluiden jälkeen kesätöihin valittiin paras kokonaisuus Kiljavan Leirikesälle 2017. Isossa työntekijäjoukossa työyhteisön valinnassa vaikuttavat monet muutkin asiat kuin yksittäisen työntekijän erinomaisuus. Leirille valitaan monenlaisia osaajia niin, että leiristä varmasti löytyy kiipeilijä, näyttelijä, kitaristi, kokki, laastarin laittaja, iltasadun kertoja, tanssija, miimikko, hoivaaja, mies, nainen, käsillä puhuja, yökyöpeli, autonkuljettaja, rakentelija, taidemaalareita, keksijä...


Kesän henkilökunnasta noin kolmannes on uusia työntekijöitä ja kaksi kolmasosaa on työskennellyt yhtenä tai useampana kesänä Leirikesällä. Töihin valittiin myös nuoria, ensi kertaa työelämään astuvia 15- tai 16 -vuotiaita, joista osa oli vielä viime kesänä tai kuluvana talvena leiriläisenä tai ns. bronttona Leirikesällä.


Leirikesä on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja kevään aikana kesän henkilökunnalle tarjotaan koulutusta, jossa tutustutaan työyhteisöön ja -paikkaan, opetellaan leirin turvallisuuteen vaikuttavat ensisammutus, ensiapu ja vedestäpelastaminen, sekä monia muita tarpeellisia taitoja omaan työnkuvaan liittyen oli se sitten diabeteksen hoitoa, seinäkiipeilyä tai ruuan valmistusta.
Olemme onnellisia saatuamme tänäkin vuonna tammikuussa satoja hakemuksia, valitessamme haastateltavat ja kesätyöntekijät. Kesän konkreettisin valmistelu alkaa nyt tästä uuden henkilökunnan kanssa.


Jos et nyt hakenut meille tai et tullut valituksi, niin ensi vuonna uudestaan! Se, että jäät valitsematta töihin, ei tarkoita sitä, ettetkö olisi hyvä työntekijä, saatat olla meille(kin) sopiva myöhemmin. Ehkä sinun kanssasi samanlaisia osaajia oli tänä vuonna liikaa, ja kaikkia ei voitu valita.