Tarjoamme mielekästä tekemistä lasten iloksi ja perheiden tueksi heti kesäkuun alusta lähtien

pe huhtik. 17 10:18:00 2020

Monella voi olla huoli siitä, että kaikki kesä- ja päiväleiritoiminta Suomessa on valtaosin peruttu tai tullaan perumaan. Haluamme kertoa, että samalla, kun jatkamme edelleen perinteisten kesäleirien suunnittelua ja järjestelyjä, valmistaudumme muutoksiin ja luomme rohkeasti uusia toimintamuotoja. Leirikesä ei ole perunut yhtään leiriä.

Tarjoamme mielekästä tekemistä lasten iloksi ja perheiden tueksi heti kesäkuun alusta lähtien. Toivomme tietysti kovasti, että pääsemme kokoontumaan, ja jos näin on, kesäleirit toteutetaan suunnitelmien mukaisesti. Jos kokoontuminen pienryhmissä on mahdollista, niin järjestämme paljon pieniä päiväleirejä ulkotiloissa eri rakennuksiin tukeutuen ja esimerkiksi ohjelmat suunnitellaan siten, että eri ryhmät eivät kohtaa.

Jos emme voi kokoontua ollenkaan, niin järjestämme Leirikesän Verkkoseikkailuita, eli virtuaalisia, vuorovaikutteisia kesäleirejä, jotka tarjoavat lapsille iloa, mielekästä, ohjattua, vuorovaikutuksellista ja toiminnallista tekemistä turvallisen aikuisen johdolla, ja jotka antavat myös perheille tukea esimerkiksi vanhempien kesälomien tai töiden järjestämiseksi.

Verkkoseikkailuissa leiriohjaajat ohjaavat toimintaa etäyhteyden kautta lapsiryhmälleen koko leiripäivän ajan ja päiviin kuuluu paljon kotona tai kodin ympäristössä yksin tai parin kanssa suoritettavia tehtäviä, leikkejä, kisailuja ja liikuntaa. Pelkkää koneen ääressä istumista ne eivät ole.

Haluamme tukea lapsen tekemistä kesäloman aikana ja suunnittelemme sisältöjä kovaa vauhtia ja teemme kesän ajan toimintaa lapsille ja sen hetkiseen tilanteeseen sopivalla tavalla.


Kesäkausi on pitkä, 10 kokonaista viikkoa.

Poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta lapset tarvitsevat tänäkin kesänä mielekästä tekemistä ja vuorovaikutusta toistensa kanssa. Vaikka emme pääsisi toteuttamaan perinteisiä lastenleirejä, haluamme palvella perheitä. Yhteiskunnassa on jo nyt peruttu niin monia erilaisia vapaa-ajan toimintoja, että kun lasten koulu päättyy, voi mielekkään ja ohjatun toiminnan löytyminen olla todella kiven alla.

Monet vanhemmat ovat nyt lomautettuna tai viettävät vuosilomiaan toukokuussa, ja tämä voi aiheuttaa tilanteen, jossa kysyntä lasten tekemiselle kesä-, heinä-, tai elokuussakin on todella kovaa. Haluamme olla vastaamassa tähän tarpeeseen.

Haluamme, ettei yhdenkään lapsen tarvitse kokea jäävänsä neljän seinän sisälle yksin. Kesän voi aloittaa erilaisella toiminnalla ja jos fyysinen leireily on mahdollista, kesän voi lopettaa järven rannalla, tai kaupungin keskellä yhdessä uusien ja jo tuttujen kavereiden kanssa.


Tehdään leiritoimintaa sopivissa muodoissa, joka tarjoaa mahdollisimman paljon yhdessäoloa.

Emme ole peruuttaneet leirien järjestämistä, koska meillä on vielä toivoa kivasta Leirikesästä yhdessä lasten kanssa – niin fyysisesti ja kasvokkain kuin mahdollista.

Normaalisti kesäleirien valmisteluun käytetään 10-12 kuukautta, ja nyt meillä on ollut vain pari-kolme viikkoa aikaa mukautua muutoksiin ja kehittää uusia toimintamuotoja ja uutta sisältöä. Tästä syystä moni yksityiskohta uusista ideoista on vielä auki. Olemme ketteriä muutosten edessä ja toiveikkaita sen suhteen, että saamme tarjottua lapsille kesän ajaksi kivoja juttuja ja mieleenpainuvia kokemuksia.

Kerromme kesän valmistelusta taas pian lisää, ja avaamme ideoita ja ajatuksiamme laajemmin heti kun omat askelmerkit alkavat olla kunnossa.

Voimaa ja tsemppiä kaikille! Te perheet olette syy ja tarkoitus meidän toiminnallemme.

ps. Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos tsemppiviesteistä ja ymmärryksestänne, jota olette asiakaspalvelun kanaviin lähettäneet. Kuuntelemme herkällä korvalla teitä ja jos sinulla on idea tai toive, mitä voisimme kesän aikana järjestää, niin älä epäröi ottaa yhteyttä! 😊


Aiemmat tiedotteet kesän leirien valmistelusta ja usein kysytyt kysymykset (koronavirustilanteeseen liittyen) löydät alla olevista linkeistä:

» Kesä tulee kyllä ja me vietämme sitä yhdessä (8.4.2020)

» TIEDOTE: Teemme kaikkemme sen eteen, että kesäleirit järjestetään - tavalla tai toisella (19.3.2020)