Lisätietoa Partiolaisten päiväleireistä

Erilaisia päiväleirejä eri ikäisille lapsille

Partiolaisten päiväleirit on tarkoitettu noin 7–12 -vuotiaille koululaisille. Eri leirijaksot on jaettu 7–10 -vuotiaiden leireihin ja noin 10–12 -vuotiaiden leireihin.

Suosittelemme, että nuorimmat 7–

10 -vuotiaiden leireille osallistuvat lapset olisivat jo aloittaneet koulun leiriä edeltävänä syksynä. Esikoululaisia emme valitettavasti vielä leireille ota.

Yleensä vanhimmat 7–10 -vuotiaiden leireille osallistuvat lapset ovat jo päättäneet 3. luokan, mutta mikäli aktiviteetit kiinnostavat ja esimerkiksi sisarus tai kaveri on mukana samalla leirillä, myös vähän vanhemmat lapset ovat tervetulleita.

Kesällä järjestämme Partiolaisten päiväleirejä myös noin 10–12 -vuotiaille. Näillä leireillä tutustutaan partiolaisten Seikkailija -ikäkauden ohjelmaan, nautitaan kesästä rennosti, harjoitellaan erä- ja luontotaitoja, retkeillään kaupungissa ja uidaan sään salliessa.

Kuvassa kolme kuvaa päiväleireiltä.

Kaksikieliset leirit ovat myös Partiolaisten päiväleirejä. Näiden leirien erikoisuus on se, että leirin aktiviteetit ja ohjelma toteutetaan molemmilla ilmoitetuilla kielillä. Kaksikielisille leireille voi osallistua, 

jos lapsi osaa jompaa kumpaa leirillä käytössä ovelista kielistä. Huomaa, että varsinaisesta kielikylpytoiminnasta ei ole kyse.

Partiolaisten päiväleiri on mielekästä tekemistä lapsen kesälomalla

Lapsi voi osallistua monelle leirille saman kesän aikana. Leiriohjelma muuttuu jonkin verran joka viikko, mutta esimerkiksi retkikohde ja osa ohjelmista voivat olla samat peräkkäisillä leiriviikoilla. Usealla leiriviikolla olevat lapset pyritään huomioimaan ohjelmassa ja aktiviteeteissa mahdollisimman hyvin.

Vanhempien ja muun kotiväen näkökulmasta Partiolaisten päiväleiri on oivallinen keino ratkaista lapsenhoitoasiat pitkän kesäloman aikana.

Jokainen leiripäivä on hyvin suunniteltu, valmisteltu ja toteutettu

Leiriohjaajat ovat päivittäin paikalla klo 8.30–16.00, mutta suunniteltu ohjelma toteutetaan klo 9.00–16.00.

Leiripäivän ohjelma sisältää aktiviteetteja oikeasta partio-ohjelmasta. Partiossa opetellaan tuntemaan itseä, toimimaan muiden kanssa sekä osana yhteisöä ja lisäksi vahvistetaan luontosuhdetta ja toimitaan erilaisissa ympäristöissä. Leirillä tämä näkyy leikkimisenä ja pelaamisena, uusiin kavereihin tutustumisena ja lähiympäristössä retkeilynä. Päivittäin syödään lounas, joka valmistetaan itse retkikeittimellä leiriohjaajan johdolla. Leiripäivään kuuluu myös välipala. Leirillä myös nikkaroidaan, askarrellaan ja tehdään paljon muita mukavia ja partiomaisia leiritouhuja. Jokaisella leirillä pyritään uimaan vähintään yhden kerran.

Jokaisella päiväleirillä on kolme kivaa ohjaajaa. Koko leirihenkilökunta on palkattua ja ohjaajat ovat osallistuneet Leirikesän omiin koulutuksiin. Yksi ohjaajista on tiiminvetäjä, joka on vastuussa oman leirin toiminnasta. Ohjaajamme ovat saaneet aiempina vuosina erinomaista palautetta ja heitä on kehuttu innostaviksi, turvallisiksi ja hauskoiksi. Ohjaajat pitävät kovasti työstään ja monet ohjaajat palaavat vuosi toisensa jälkeen töihin maailman parhaille Partiolaisten päiväleireille.

Mitä päiväleireillä tehdään? Tässä esimerkkiviikon ohjelma.

Oikeat varusteet varmistavat onnistuneen leirikokemuksen

Leiripäivät vietetään valtaosin ulkona kesäkuun vaihtelevista keleistä riippumatta. On todella tärkeää, että osallistujilla on joka päivä mukanaan koko päivän ulkoiluun sopiva vaatetus.

Kesäkuussa voi olla vielä viileää, eli vaikka säätiedotus lupaisikin aurinkoista ja selkeää, leirille kannattaa pakata silti mukaan myös lämmintä vaatetta. Hyvät kengät ja päähine kuuluvat myös leirivarustukseen. Reppuun kannattaa pakata juomapullo, uima-asu ja pieni pyyhe. Melkein jokaisella leiripaikalla voi leirin ajan säilyttää esim. sadevaatteita ja uimavarusteita.

Leirillä tarvitaan omat ruokailuvälineet, eli muovinen lautanen, muovinen muki, haarukka ja lusikka. Astiat huuhdellaan leirillä, mutta ne kannattaa pestä huolella kotona leiripäivän jälkeen.

Talvella leirillä ollaan sisällä. Leirillä ulkoillaan kuitenkin joka päivä, joten mukana pitää olla säänmukaiset ulkovaatteet, joissa voi juosta ja leikkiä. Talvikaudella päiväleirillä voidaan käydä esimerkiksi luistelemassa tai laskemalla pulkkamäessä.

Itse valmistettu retkiruoka maistuu päiväleireillä

Leiriläiset pääsevät päivittäin valmistamaan päiväleireillä itselleen lounaan retkikeittimellä. Leiripäivään kuuluu myös välipala. Päiväleirien ruoka on maistuvaa, terveellistä ja se ottaa huomioon erilaiset erityisruokavaliot. Päiväleireillä eri leiriviikoilla valmistetaan eri ruokalajeja ja välillä ruokalajeihin voi tulla muutoksia. Vuoden 2023 päiväleireillä valmistettiin lounaiksi seuraavia herkkuja:

  • Lihapullat ja perunamuussi
  • Pasta Bolognese
  • Härkiswokki
  • Hodarit, smoothie ja tuorepala
  • Mozzarella-pestopasta
  • Hampurilaiset
  • Tortillat
  • Kanawokki
  • Vihis, smoothie ja tuorepala
  • Pinaattiletut ja muusi

Kolme kuvaa Partiolaisten päiväleireiltä, jossa leiriläiset valmistavat itse lounasta.

» Ilmoittaudu mukaan leirille!

Kaikki Partiolaisten päiväleirit löydät verkkosivuiltamme. Leirille voi ilmoittautua varauspalvelussa 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivänä viikossa. Leirivarauksen voi maksaa laskulla, pankin verkkomaksuna, joillakin mobiilisovelluksilla kuten Pivo tai MobilePay sekä Visa- ja MasterCard -korteilla.