Maksu- ja peruutusehdot

Päivitetty 2.10.2018

Leirijaksojen maksu- ja peruutusehdot

Leirin hinta sisältää täyden ylläpidon leirillä, ohjaajien huolenpidon, ensisijaisen tapaturmavakuutuksen sekä runsaasti hauskaa ohjelmaa koko leirin täydeltä ja telttamajoituksen kesäleirillä tai sisämajoituksen talvileirillä (vain yöleirit).

Leirikuljetukset ja muut mahdolliset lisäpalvelut varataan tarpeen mukaan, eivätkä sisälly leirijakson hintaan.

Maksaminen

Peruutus

Varauksen muuttaminen

Leirin keskeytys

Muuta tukea leirimaksuun

MAKSAMINEN

Useimmat leirijaksot voi maksaa varauksen yhteydessä verkossa pankin verkkomaksuna (tilisiirto), yleisimmillä pankki- tai luottokorteilla tai Pivo- ja MobilePay -sovelluksilla. Leirivarauksen voi myös maksaa sähköpostitse toimitettavalla PDF-laskulla tai postitse lähetettävällä laskulla. Kaikki maksutavat ovat postitse lähetettävää laskua lukuun ottamatta maksuttomia.

Varattu leirijakso (lasku) tulee maksaa seuraavasti:

Paperilasku postitse, PDF-lasku sähköpostitse ja maksulinkki sähköpostitse:

   • jos leirijakson alkuun on enemmän kuin 28 vuorokautta (4 viikkoa), lasku on maksettava 14 vuorokauden kuluessa laskun päiväyksestä.
   • jos leirijakson alkuun on 14-28 vuorokautta (2-4 viikkoa), lasku on maksettava viimeistään 14 vuorokautta ennen leirijakson alkua
   • jos leirijakson alkuun on 14 vuorokautta tai vähemmän, lasku on maksettava heti kun asiakas on vastaanottanut laskun (sähköpostitse tai postitse)
    • jos leirijakson alkuun on 5 arkipäivää tai vähemmän ja lasku maksetaan tilisiirtona, asiakkaan tulee toimittaa kuitti maksusta esim. verkkopankin tulosteena/PDF-tiedostona toimiston sähköpostiin tai paperikuittina leiripaikalle.

Suoramaksu verkossa:

   • Suoramaksulla varaus maksetaan heti verkkomaksuna, luottokorttimaksuna tai mobiilisovelluksella omassa verkkopankissa.

PERUUTUS

Varatun leirijakson voi peruuttaa tekemällä peruutusilmoituksen Leirikesä ry:n Helsingin toimistolle:

    • sähköpostitse: toimisto@leiri.fi
    • puhelimitse: (09) 8865 1280 (ma-to klo 10-15)
    • verkkosivuston chat-asiakaspalvelun tai yhteydenottolomakkeen kautta: Yhteydenottolomake
    • varauspalvelun sisäisellä viestillä
    • postitse vapaamuotoisella peruutusilmoituksella osoitteeseen: Leirikesä ry, Töölönkatu 55, 00250 Helsinki

Peruutus tulee aina tehdä Leirikesä ry:n Helsingin toimistolle! Peruutusta ei voi tehdä ainoastaan suullisesti eikä teksti- tai WhatsApp-viestillä.

Peruutuksen yhteydessä leirivarauksesta jo maksettu hinta palautetaan mahdollisen peruutuskulun vähentämisen jälkeen asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille. Mahdollisia varaukseen kohdistuvia toimisto- ja muutoskuluja ei palauteta peruutuksen yhteydessä.

    • jos leirijakson alkuun on 28 vuorokautta tai enemmän ja peruutus tehdään 14 vuorokauden kuluessa laskun päiväyksestä, peruutus on aina maksuton 0 euroa.

    • ilmoittautuminen on sitova, kun laskun päiväyksestä on kulunut 14 vuorokautta tai enemmän. Kaikki varaukset muuttuvat sitovaksi myös, kun leirin alkuun on 28 vuorokautta tai vähemmän. Peruutuksesta veloitetaan tällöin peruutuskuluna 100 % leirijakson hinnasta.

     • Poikkeukset:

     • Kesäleireille (kesä-, heinä- ja elokuussa järjestettävät leirijaksot) tehdyt varaukset voi peruuttaa maaliskuun ensimmäiseen päivään mennessä (eli 1.3. klo 23:59 mennessä), jonka jälkeen kaikki leirivaraukset muuttuvat sitoviksi. Maaliskuun ensimmäiseen päivään mennessä (eli 1.3. klo 23:59), mutta myöhemmin kuin 14 vuorokauden kuluttua laskun päiväyksestä tehdystä kesäleirin peruutuksesta veloitetaan toimistokuluina 10 euroa.

     • Peruutuksesta voi saada maksunpalautusta tai peruutuksen voi tehdä toimistokulujen 10 euroa hinnalla, mikäli leirijakso on täysin loppuun varattu ja leirijakson varasijoille on ilmoittautunut asiakkaita.

Laskun alkuperäisen eräpäivän jälkeen tehty peruutus maksaa aina toimistokulut 10 euroa.

Jos asiakas ei osallistu leirille, eikä ole peruuttanut varattua leirijaksoa peruutusehtojen mukaisesti, peruutuksesta veloitetaan peruutuskuluna 100 % leirijakson hinnasta.

Sairastapaukset: Leirijakson voi peruuttaa vielä ennen leirin alkua akuutin sairastapauksen vuoksi. Sairastapauksessa leirijaksosta maksettu hinta hyvitetään asiakkaalle vähennettynä hinnaston mukaisilla toimistokuluilla. Maksun palautuksen edellytyksenä on lääkärintodistuksen toimittaminen Leirikesä ry:n toimistolle. Lääkärintodistuksesta tulee käydä ilmi leirinaikainen este osallistumiselle.

    • Tässäkin tapauksessa peruutusilmoitus tulee tehdä ennen leirin alkua. Peruutuksen ehtona on lääkärintodistuksen toimittaminen Leirikesän toimistolle Helsinkiin: Leirikesä ry, Töölönkatu 55, 00250 Helsinki.

VARAUKSEN MUUTTAMINEN

Leirivarauksen muuttamiseen sovelletaan peruutusehtoja.

   • varauksen muuttaminen 14 päivän sisällä alkuperäisen laskun päiväyksestä on maksuton 0 euroa.
   • maaliskuun ensimmäiseen päivään (eli 1.3.) mennessä, mutta myöhemmin kuin 14 päivän kuluttua alkuperäisen laskun päiväyksestä tehdystä muutoksesta veloitetaan toimistokuluina 10 euroa
   • laskun alkuperäisen eräpäivän jälkeen tehdyistä muutoksista veloitetaan aina toimistokulut 10 euroa.
   • leirivarausten muututtua sitoviksi 1.3. alkaen, tulee alkuperäisen laskun summa maksaa kokonaisuudessaan. Maksuista ei ole enää mahdollista saada palautuksia. Muutoksista veloitetaan 10 euroa.

LEIRIN KESKEYTYS

Joskus lapsen leiri keskeytyy. Keskeytykselle voi olla monta erilaista syytä, esimerkiksi:

    • perhe haluaa lapsen kotiin
    • lapsi haluaa itse leiriltä kotiin
    • lapsi sairastuu leirillä
    • lapsi kiusaa tai esim. lyö toisia
    • lapsella on päihteitä mukana

Tällaisissa tilanteissa asiasta ilmoitetaan kotiin ja kotiväen täytyy hakea lapsi kotiin. Edellä kuvatuissa ja muissa vastaavissa tapauksissa leirimaksua ei palauteta.

 

MUUTA TUKEA LEIRIMAKSUUN

Useat kunnat varaavat rahaa lasten lomatoimintaan, joten oman kunnan avustusta kannattaa hakea. Kysy lisää omalta sosiaalityöntekijältäsi. Huomaa, että leirihakemus tehdään aina Leirikesälle, mutta kunnan maksutuki (eli sosiaalitoimen maksusitoumus leirimaksuun) haetaan erikseen kunnalta.

Laskutamme maksusitoumukset suoraan niiden myöntäjältä (kunnille lähetettävän laskun summa saattaa poiketa perheelle lähetetystä laskusta, lisätietoja saatte tarvittaessa toimistolta).

Leirikesä ry: Töölönkatu 55, 00250 Helsinki - puhelin (09) 8865 1280 (ma-to klo 10.00-15.00) - toimisto@leiri.fi

Y-tunnus: 0746614-5 - Tietosuojaseloste - Evästeet - Uutiskirje

© Leirikesä ry 2018.