Auringolle antautumista, Farmilla hengailua ja Metsänpeikon kotouttamista

12.06.2023

Kiljavan toinen viikko on käynnistynyt vauhdilla ja eilen leiriin majoittuneet lapsukaiset pääsivät kömpimään ensimäiseen kokonaiseen päivän auringon paisteessa. Vaikka yöt vielä ovat alle 10 asteessa, pitkään ei tarvinnut odottaa päivän lämpenemistä. Jo lipunnostossa nähtiin paljon leiriläisiä sekä ohjaajia shortseissa ja tpaidoissa, ja aurinkoa varten päivystäjät julistivatkin hattupakon leirialueelle.

Palossa viikko aloitettiin puhdistavilla löylyillä saunateltassa ja pulikoiden omassa uimarannassa. Pääleirissä Mekalmo, Mennimaa ja Hiisilä osallistuivat taas Farmi ohjelmaan, missä Kiljavan farmitilan omistaja Pehtoori toivoi leiriläisiä auttamaan farminsa hoitamisessa. Leiriläiset kaitsivat karanneita lampaita, pelasivat Heitä sikaa! -peliä, keräsivät käpyjä ja hoitivat kyntöhommia.

Auringonpaisteessa leiriläiset pääsivät ostamaan viikon ensimmäiset herkut kanttiinista. Vaikka aurinko lämmitti jo leiriä yli 20 asteen lämpötilalla, ei ostoksissa vielä nähty suurta piikkiä jäätelöissä, vaan sipsiä ja Poppis-tikkareita meni huomattavasti enemmän. Saa nähdä, mitä seuraavan päivän helteet saavat aikaa.

Tänään päästiin myös ensimmäiset trangiakokkailut kokemaan. Ohjaajien johdolla trangian käyttö esiteltiin aluksi leiriläisille yhteisestä, minkä jälkeen leiriläiset pääsivät omien telttakavereiden kanssa valmistamaan herkullisen tuoksuista tomaattipastaa.

Puhelin- ja vapaa-ajan jälkeen illan viimeisessä ohjelmapalkissa Mekalmon leiriläiset pääsivät nauttimaan päivän ajan lämmenneestä Märkiön järvestä iltasaunan kera. Hiisilän ja Mennimaan leiriläiset pääsivät taas kokeilemaan Kiljavan alueen toimintapisteitä. Kiipeilyä harrastettiin niin kiipeilyseinällä kuin klassisessa laatikkoleikissä. Ohjelmassa oli myös luvassa uintia, suppailua ja melomista, boffailua, trampoliinilla pomppimista ja jousiammuntaa. Samaan aikaan Palossa leiriläiset pääsivät ohjelmassa kotiuttamaan Metsänpeikkoa. Hänelle rakennettiin majaa, tunnistettiin eri tähtikuvioita ja Pohjantähden sijaintia sekä tehtiin keppitaidetta. Iltapalaksi molemmilla leireillä tarjottiin grillimakkaroita, mikä maistui kaikille leiriläisille ja ohjaajille!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa