Aurinkoisesta discosta suoraan jouluisaan riisipuuroon

29.07.2022

Viikon viimeinen kokonainen päivä on kääntynyt kohti loppusuoraa ja kaikilla teltta-alueilla hiljennyttiin viimeiseen yöhön Kiljavan mailla. Iltapalaksi tarjoillun joulutunnelmaisen riisipuuron ja kanelisokerin jälkeen kaikki telttakylät vetäytyivät omiin alaleirihin suorittamaan hampaiden ja naaman pesua sekä vaihtamaan yövaatteet päälle. Tämän jälkeen ohjaajien johdolla osassa telttakylistä pelatiin Mafiosoa ja osassa ohjaajat lukivat iltasatuja.

Aamupäivä kuitenkin alkoi taas perinteisesti lipunnostolla ja aamulaululla. Tämän jälkeen lähdettiin touhuamaan eri toimintapisteille. Ohjaajan mukaan kiipeilyseinällä nopein kiipeäminen tapahtui niin nopeasti, ettei toiset leiriläiset ehtineet huomaamaan. Myös laatikkoleikissä rikottiin omia ennätyksiä aikaisemmilta kerroilta. Tuulta ei Märkiöllä ollut paljoa, minkä takia melonta ja sup-lautailu oli erittäin mieluisaa tekemistä.

Kookos-kanakorma tai kookos-tofukorma oli lounaaksi monen leiriläisen mieleen, mistä oli ihanaa jatkaa viikon viimeiseen kanttiini kertaan. Kanttiininpitäijien iloksi moni leiriläinen oli löytänyt leirialueelta hylättyjä limupulloja, mitä vastaan iloiset kanttiinin työntekijät antoivat ilmaisia Poppis-tikkareita. Illan discoa varten moni leiriläinen käytti kanttiinitililtään viimeiset rahat herkkuihin, mitä illalla oli ihana napostella.

Iltapäivällä Hehkun leiriläiset pääsivät mielyttävän lämpöisiin löylyihin ja pulahtamaan raikkaaseen Märkiön veteen. Samaan aikaan Kipinän ja Liekin leiriläiset osallistuivat itse mieluisiin kerhoihin. Ohjaajien kanssa päästiin nikkaroimaan, tekemään koruja, askartelemaan ja värittämään värityskuvia, rakentamaan majoja sekä boffailemaan pehmomiekoilla. Tästä jatkettiin Lasagne-päivälliseen ja puhelinaikaan, mikä myös miellytti monia lapsia.

Perinteitä kunnioittaen Kiljavalla perjantaina päästiin juhlimaan Discoa. Ennen tätä onnellista juhlaa leiriläiset osallistuivat leirialueen siivoamiseen ja kunnostamiseen, jotta juhlat olisi kiva järjestää. Hetken päästä lippuaukealla saapuikin kuuluisia vedenalaisesta maailmasta, kuten Poseidon ja Ariel, jotka lupasivat järjestää huisit kemut. Hahmojen kanssa päästiin tekemään taideteoksia kasvomaalauksessa, juomaan herkullista mehua, miekkailemaan viikon viimeiset taistelut, tekemään koruja, sekä tanssimaan tunnettujen hittien, kuten Vauhti kiihtyy ja Let it Go, tahtiin. Viimeiset hitaat olivat myös discovalojen välkkyessä ihanaa katseltavaa, kun leiriläiset, uudet ja vanhat tuttavukset, pääsivät tanssahtelemaan rauhallisten hittien tahtiin.

Näin on taas viimeinen päivä paketissa ja viikko 8 vierailupäivää vailla valmis!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa