Keskiviikko - Teemapäivä!

05.07.2017

Leiriviikon supermahtispäivä, nimittäin teemapäivä on nyt takana!

Lipunnoston jälkeen lippuaukealle pamahti paikalle Uranius-matkatoimiston matkaopas Fylkke mukanaan toista kymmentä lappilaista hahmoa. Kullakin hahmoista oli vankkaa kokemusta Lapin taioista, luonnosta ja kauneudesta.

Poromies Jäkälä kaipasi leiriläisten apua porojen kaitsemisessa. Kullankaivaja Into-Pii Kultanen toivoi saavansa apua karttojen lukemisessa etsintöjään helpottamaan. Jopa Lumimies oli eksynyt paikalle, mutta hän ei pitänyt lainkaan lumettomasta leirialueesta. Lisäksi hahmojen joukosta löytyi mm. Shamaani, Joulupukki ja Joulumuori, Poro-Pera, Masa-Vetti Luiru nuotiolauluineen ja luontotutkija Vesa Korpi-Karhu.

Leiriläiset pääsivät oppimaan ja kokeilemaan paljon erilaisia asioita. Joulupukin ja Muorin kanssa päästiin leipomaan persoonallisia pipareita, Masa-Vetti ja Poro-Pera kertoivat uskomattomista seikkailuistaan Luirunuotiolla rannassa. Shamaanin kanssa askarreltiin aitoja noitarumpuja ja Vesa Korpi-Karhun kanssa bongattiin eläimiä luonnosta.

Samaan aikaan Lumimies vaelteli pitkin metsiä valittamassa kurjuuttaan ja Into-Pii Kultanen teki suuren ja erittäin arvokkaan mineraalilöydöksen metsästä! Onnen huudot raikuivat todella kauas, kun mineraalit löytyivät.

Lounaan jälkeen kuitenkin tuli suru puseroon kun Into-Pii juoksi lippuaukealle tyhjän repun kanssa. Joku oli varastanut arvokkaat mineraalit!

Leiriläiset lähtivät oitis etsimään syyllistä Lapin asukkaiden joukosta. Kunkin hahmon luona leiriläisten tuli suorittaa pieniä tehtäviä saadakseen vihjeen roistosta. Lasten tutkailtua saatuja vihjeitä tarkemmin selvisi, että paperin palaset muodostivat valokuvan roistosta. Kävi ilmi, että mineraalilöydökset oli varastanut Into-Piin veli, matkaopas Fylkke! Epäonnekseen Into-Pii tuli vihaisena lipsauttaneeksi, että he olivat Fylken kanssa aiemmin suunnitelleet perustavansa Kiljavalle uraanikaivoksen!

Koko soppa oli käynyt niin sekavaksi, että asiaa ratkottiin rannassa käräjillä. Paikalle saapunut tuomari totesi, ettei veljesten rikollisille touhuille ollut riittävästi todisteita. Heti tämän kerrottuaan vieressä seissyt Lumimies alkoi puhumaan kovaan ääneen. Lumimies ei ollutkaan oikeasti lumimies, vaan karvaiseen asuun pukeutunut salainen agentti!

Agentilla oli mukanaan monen metrin mittainen lista veljesten tekemistä rikoksista. Homma oli siis selvä, veljekset olivat syyllisiä ja heidän täytyi saada rangaistus. Leiriläisiltä kysyttäessä vastaus rangaistuksesta oli yksimielinen. "JÄRVEEN, JÄRVEEN, JÄRVEEN!", leiriläiset huusivat tuomarin heittäessä veljekset laiturilta Märkiö-järveen.

Käräjien päätteeksi rannassa järjestettiin juhlat, joissa musiikki raikasi ja tanssijalat laitettiin vipattamaan. Lapset pääsivät mm. leikkimään "Porolle nenä" -peliä, kiipeilemään korkeuksiin maitolaatikoiden päälle ja askartelemaan omia poronsarvia.

Päivä on toden totta ollut täynnä uskomattomia juonenkäänteitä ja vauhdikasta menoa.

Iltapala on nyt syöty ja on aika käydä hammaspesun kautta nukkumaan.

Oikein hyvää yötä!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa