Keskiviikko - Teemapäivä!

02.08.2017

Kesän viimeinen teemapäivä on nyt takana ja voi jehna miten SIKA mahtava päivä tänään onkaan ollut!

Aamulla heräsimme kovaan vesisateeseen ja puimme sen vuoksi riittävästi sadevarusteita päälle ja panimme kumpparit jalkoihin. Lipunnoston jälkeen siirryimme ruokakatokseen, jonne saimme vieraaksemme maatilan isännän, Jussin, sekä hänen palkintopossunsa Baben. Jussi esittäytyi pikaisesti, mutta ryhtyi sitten esittelemään kaikille Baben hienoja taitoja.

Pian katokseen asteli Jussin naapureita ja sukulaisia. Jussin läheisten mukaan tämän taloustilanne oli heikentynyt ja maatila oli aivan rappiolla. Suurin syy tähän on Jussin kiinnostuksen puute, sillä hän oli keskittynyt ainoastaan Baben treenaamiseen tulevia possutaitokisoja varten.

Huolestuneet naapurit tarjosivat Jussille apua sillä ehdolla, että lapset auttaisivat myös tekemällä erilaisia kunnostus- ja siivoustöitä. Leiriläiset lupautuivat ilomielin auttamaan Jussia tämän maatilan, sekä eläinten hoidossa.

Leiriläiset lähtivät innolla suorittamaan askareita, joihin kuului muun muassa persiljan ja tillin istutusta, maatilaeläinten ruokkimista, kulmikkaiden kananmunien maalausta ja keppihevosratsastustaitojen kehittämistä.

Reippaiden leiriläisten saatua Jussin maatila-asiat kuntoon saimme kuulla Jussin vuolaat kiitokset ruokakatoksessa, jonne olimme kerääntyneet. Kesken kiittelyn tapahtui kuitenkin jotain todella järkyttävää, kun joku hämärä tyyppi pamahti paikalle ja vei Babe-possun mennessään!

Jussi ja leiriläiset olivat kauhusta kankeana ja halusivat selvittää tämän mysteerin, mutta ensiksi oli aika käydä lounaspöydän ääreen, tarjolla oli nimittäin maukasta metukkapastaa.

Lounaan jälkeen sadepilvet väistyivät ja aurinko saapui lämmittämään. Samaan aikaan lippuaukealle tuli etsivä tutkimaan Babe-possun kidnappausta. Leiriläiset ryhtyivät yhdessä etsivän kanssa keräämään vihjeitä roiston kiinni saamiseksi.

Vihjeitä saatiin erityisesti ratsastuksenopettaja Alexanderista, joka oli syyllistynyt hämäriin veropetoksiin. Hänet luonnollisesti heitettiin rangaistukseksi järveen. Alexander ei kuitenkaan tiennyt mitään Baben katoamisesta ja lyhyen lisäselvittelyn jälkeen saimme selville, että poliisietsivä oli selkkauksen takana!

Etsivällä oli selkeä motiivi. Hänellä nimittäin oli myös itsellään possu, joka ei koskaan kilpailuissa pärjännyt Babelle. Tästä eteenpäin nokka ei kauaa tuhissut, kun etsivä heitettiin Alexanderin kaveriksi järveen kärsimään rangaistustaan.

Päivällisen jälkeen oli suuren possutaitokilpailun aika, jossa vastakkain kisasivat neljä possua omistajiensa kanssa. Kilpailijat suorittivat taitoa ja nokkeluutta vaativia tehtäviä. joissa Babe pärjäsi ylivoimaisesti muita paremmin! Voittajaksi julistamisen jälkeen maatilaisäntä Jussi järjesti leirialueella suuret voitonjuhlat! Juhlissa tanssittiin, syötiin popcornia ja pelattiin pelejä. Leiriläiset pääsivät myös kalastamaan palkintosaaliita verhon takaa.

Päivä on ollut täynnä jännittäviä käänteitä ja riemun hetkiä ja nyt jokaiselle varmasti maittaa kunnon yöunet. Ensi yönä kannattaakin levätä hyvin, sillä saamme huomenna mahdollisesti ninjoja vieraiksi..

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa