Keskiviikko - valtioiden kilpailu!

05.07.2018

Keskiviikkona ohjelmassa oli jotain odotettua: teemapäivä!

Tapahtumat lähtivät liikkeelle heti aamulla, kun lipunnostajien sijasta lippuaukean keskelle tulla tupsahtivat kolmen uuden valtion edustajat. Taidevaltio oli täynnä hippejä ja eränkävijöitä, älyvaltio professoreita ja bisneshaita, ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä sporttivaltio, joka koostui voimaa ja sisua arvostavasta urheilumaailman väestä. Leiriläiset saivat valita, mihin valtioon he haluaisivat kuulua. Paikalle ilmestyi myös yksi hämärän näköinen mieshenkilö palvelijoineen. Hän ilmoitti olevansa suuren ja rikkaan eteläisen valtion johtaja, ja seuraavansa innoissaan, miten uudet valtiot lähtisivät kehittymään.

Seuraavaksi lähdettiinkin valtioiden alueille aloittamaan elämää niissä. Kaikki valtiot tekivät oman lipun, ja lapset valmistivat itselleen myös passit, joilla pääsi kulkemaan alueelta toiselle rajanvartijoina toimivien bronttojen ohi. Valtioiden alueilla, eli telttakyläalueilla, oli myös tarjolla kaikkea asukkaiden arvoihin soveltuvaa tekemistä. Sporttimaassa mm. pelattiin jalkapalloa, boffattiin ja tehtiin kannustusviirejä, taidemaassa esimerkiksi keitettiin teetä ja askarreltiin unisieppareita. Älyvaltio kunnostautui bisnespaikkana. Siellä askarreltiin avaimenperiä, ja käytiin kauppaamassa niitä, sekä kaikkea muuta mitä nerokkaat kansalaiset vain keksivät myydä muiden valtioiden asukkaille.

Suuren valtion johtaja kutsui lopulta ennen lounasta kaikki koolle ja ilmoitti, että oli oikein ylpeä kaikkien valtioiden kansalaisista. Hän halusi kuitenkin selvittää, mikä valtioista oli oikeasti paras. Tämä ratkaistiin kilpailulla! Salkoihin nostettiin kaikkien maiden liput, ja ensimmäinen laji oli pallojen keräys. Leiriläiset vilistivät pitkin leirialuetta etsimässä tietyn värisiä palloja. Yksi valtio keräsi myös kumiankkoja. Juostessa piti kuitenkin olla varovainen ja tarkkana rosvojen varalta, jotka leiriläisen kiinni saadessaan saivat hänen pallosaaliinsa, ja passittivat hänet jäähylle.

Tiukan kisan jälkeen eniten palloja oli kerännyt Bisneslandiksi nimetty älyvaltio. Muilla joukkueilla oli kuitenkin vielä mahdollisuus osoittaa taitonsa seuraavissa lajeissa. Lippuaukealla kaikki pääsivät osallistumaan toinen toistaan haastavempiin suorituksiin, kuten ohjaajan stailaukseen. Kilpailu oli jälleen kovaa, mutta Bisneslandilaiset olivat taas hieman muita nokkelampia. He saivat palkinnoksi eniten mystistä rahalientä pulloonsa.

Suuren valtion johtajalla ei kuitenkaan ollut puhtaita jauhoja pussissaan. Hän olikin koko ajan vain halunnut hyötyä pienemmistä valtioista! Valtioiden edustajat tajusivat, että yhteispelillä ja rahaliemensä yhdistämällä he voisivat päihittää pahan johtajan. Leiriläiset olivat riemuissaan, kun johtaja pistettiin nippuun. Valtioiden johtajat sopivat neuvottelupöydän ääressä, että seuraavaksi perustettaisiin Kiljavan unioni, jossa arvostettiin kaikkien ominaisuuksia. Paha johtaja lähetettiin soutuveneellä kauas Märkiöjärven ulapalle.

Sitten rannassa alkoivat bileet. Poutainen päivä loppui ihanaan auringonlaskuun, ja ilta-auringon valossa olikin hyvä juhlia uutta unionia. Tarjolla oli poppareita, sekä monenlaista aktiviteettia. Sonic reivasi keskellä aukeaa, hipin kanssa sai paistaa vaahtokarkkeja, ja myös laatikkoleikki ja boulder-seinä olivat suosittuja. Uutta Kiljavan unionin lippua pääsivät koristelemaan kaikki.

Ilta loppui ulkona tarjottuun iltapalaan. Iltapalaksi oli lihapiirakoita ja siinä ohessa hedelmää, ja niitä syödessä sopi vaikka vetää vielä viimeiset tanssiliikkeet. Sitten mentiin nukkumaan. Meillä kävi hyvä tuuri, sillä leiriläiset ehdittiin laittaa nukkumaan juuri ennen sadepilvien saapumista Kiljavalle. Sateen ropinassa on varmasti mukava nukkua ja kerätä energiaa huomista varten - luvassa on lisää toimintaa ja kivaa leirielämää!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa