Telttakyläkuvat ja 8-viikon käynnistys Kijavalla

25.07.2022

Aamu oli vasta varhainen, kun aamuvirkuimmat leiriläiset heräsivät innoissaan ja jännittyneenä leirin ensimmäiseen päivään. Edellinen ilta oli hurahtanut kuin silmillä pakollisten leirin aloitushässäköiden parissa, mutta nyt leiri pääsisi kunnolla alkuun. Onneksi sää oli kaunis ja lämmin, joten sadetta ei ainakaan tarvitsisi pelätä.
Aamupalalla tunnelma oli virittynyt: Kohta kello soisi ja ensimmäinen ohjelma alkaisi.

Ensimmäisessä ohjelmassa leiriläiset pääsivät tutustumaan Kiljavan leirialueeseen kiertäessään perinteisillä toimintapisteillä. Hurjapäät ottivat mittaa omista hermoistaan ja tarkkuudessaan laatikkoleikissä, jossa kohosi toinen toistaan korkeampia maitolaatikkotorneja. Lämmin päivä riennätti leiriläisiä myös veden ääreen kanotoimaan ja suppailemaan, sekä hurjimpia vesipetoja uimaan. Jos riehakkaat aktiviteetit eivät houkutelleet, pääsivät rauhallisemmat sielut myös rauhoittumaan kanalaan, jossa kanat nauttivat täysin heltoin hellyydenosoituksista.

Lounaan ja kanttiinin jäkeen keäsäinen tunnelma nousi aina avaruuteen asti, kun leirialueelle pamahti toinen toistaan kesäisempiä Kesä-Esoja. Leiriläiset pääsivät ottamaan telttakylistään mittaa, kun he kiersivät Kesä-Esonen kesäisillä rasteilla. Tehtävät koettelivat niin ketteryyttä, kärsivällisyyttä kuin ryhmätyötaitojakin. Jumppa Kesä-Esan rastilla pelattiin vilttipalloa ja Ankka kesä-esan kanssa metsästettiin hävinneitä kumiankkoja. Käärme Kesä-Esam kesäinen lookki oli vielä vähän hakusessa, mutta onneksi leiriläiset auttoivat Esaa löytämään ehkä koko Esa-porukan kesäisimmät releet. “Niin paljon asusteita, että ei voi muuta sanoa kuin 5/5”, kuului Esa-käärmeen arvostelu.

Herkullisen pasta bolognese päivällisen jälkeen, illan viimeisessä ohjelmassa leiriläiset pääsivät touhuamaan erilaisissa kerhoissa. Rauhallinen ohjelma olikin paikallaan riehakkaan päivän jälkeen. Kerhoissa oli tarjolla paljon erilaista askartelua niin pinssien, hamahelmien kuin nikkaroinninkin muodossa. Jos menojalka vielä vipatti, oli tarjolla myös jalkapalloa ja boffermiekkailua.

Ensimmäinen leiripäivä oli kaikin puolin onnistunut. Illalla leirin alun jännittynyt tunnelma oli jo kauas kaikonnut. Onneksi on vielä monta päivää edessä!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa