Tiistai - saunomista ja mustikkapiirakkaa

10.07.2018

Tänä aamuna leiri heräsi iloisissa fiiliksissä. Yö oli ollut lämmin ja poutainen, ja heti aamupalan ja lipunnoston jälkeen alkoi hauska ohjelma.

Lapset pääsivät ratkomaan Hölmöläisten kyläriitaa. Pennosten ja Kalkkisten suvuilla oli paha kina siitä, kummat omistivat maan, jota heidän firmansa halusivat käyttää. Leiriläiset pääsivät touhuamaan monenlaista sukujen jäsenten kanssa, ja siinä sivussa ottamaan selvää totuudesta. Myös muuta draamaa oli ilmassa: toisessa perheistä oli vaihto-oppilas Fernando, joka oli todella kiintynyt jalkapalloon. Perheen tytär taas oli ihastunut häneen. Leiriläiset päätyivätkin taluttamaan vasta-hakoisen tyttären jalkapallokentälle, jossa oli käynnissä Fernandon tuomaroima lasten jalkapallo-ottelu. Tunteita ei kaikista ponnisteluista huolimatta saatu molemminpuolisiksi. Jalkapallopeli taas oli todella tasainen, ja tilanne pitkään 0-0.

Lopulta maanomistuskiistaa koitettiin ratkaista lipunryöstöllä. Voittaja ei kuitenkaan saanut maata itselleen - selvisi, että sukujen mummo ja vaari olivat rakastuneet toisiinsa, ja he olivatkin ohjelman kyyhkyläiset. Sopu saapui lopulta Hölmöläisille.

Lounaan ja kanttiinin jälkeen alkoivat saunavuorot. Ensin saunoivat tytöt, ja illalla pojat. Vesi oli kuulemma kylmää, mutta uimareita riitti jonoiksi asti. Ilmeisesti lämpötilaan tottui parin minuutin kuluttua. Se ei siis haitannut polskimista yhtään. Saunavuorojen ajaksi puolelle porukasta oli järjestetty muuta hauskaa ohjelmaa. Kerhoissa päästiin mm. tekemään slimeä ja maalaamaan pöytiä. Erityisen suosittu aktiviteetti oli mustikkapiirakan valmistaminen! Eilisen ohjelmassa kerättyjen mustikoiden jatkoksi lähdettiin vielä isoissa porukoissa ja muovimukit kourassa Hiisilään marjastamaan. Sitten vatkattiin käsin voita sekä sokeria, ja lopuksi taikinaan sekoitettiin jauhot. Yhteistyöllä saatiin leivottua kolme isoa mustikkapiirakkaa, joista riitti iltapalalla jälkiruuaksi kaikille leipureille!

Tänään Kiljavan yli meni muutama sadekuuro, ja koska tänään touhattiin paljon ulkona, sadetakit vedettiin päälle päivällisen ajaksi. Vettä tuli kuitenkin todella vähän, eikä edes lätäköitä ehtinyt muodostua lippuaukealle. Myös teltat oli suojattu pressuilla tavalliseen tapaan. Sade taukosikin sopivasti poikien saunavuoroa varten.

Huomenna päästään teemapäivän pyörteisiin!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa