Toiminnan täyteinen trangiatiistai

21.06.2022

Tiistaina vietettiin jälleen toiminnan täyteistä touhupäivää. Kiljavalla aurinko paistoi jo lipunnostosta saakka kirkkaalta taivaalta, eikä tuulenvire tuntunut leiriläisten tai ohjaajien iholla kylmältä.

Aamupäivästä toimintapisteet saivat leiriläiset kokeilemaan vanhoja tuttuja aktiviteettejä, sekä uusia jännittäviä kokemuksia. Palossa leiriläisiä oli jonoksi asti melontaan ja sup-lautailuun, laatikkoleikissä pinottiin maitolaatikoita päällekkäin enimmillään parisenkymmentä kappaletta ja boffauksessa yritettiin päihittää pitkään vallassa olevia "bosseja". Liekki ja Kipinä pääleirissä nauttivat samojen toimintojen lisäksi polkuautojen vauhdin hurmasta sekä matkivat vuorojälkeen legendaarista Robin Hoodia jousiammunnassa. Hehkulaiset taas heittelevät aamusaunassa kipakoita löylyjä ja pääsivät pulahtamaan virkistävään Märkiön järveen.

Kanttiinissa erityisen paljon leiriläisiä kiinnostelivat sipsit ja puffet-jäätelöt. Kahden sipsipussin settejä myytiin leiriläisille useampia ja hurjimmat halusivat ostaa Poppis-tikkaroita kolmen pussukan verran.

Kaikissa alaleireissä iltapäivällä päästiin myös korkkaamaan viikon ensimmäiset trangiakokkailut. Kanakeitto valmistettiin monivaiheisesti, kun lapset pääsivät paistamaan lihat trangialla, pilkkomaan perunat ja porkkanat, sekä lisäämällä ne kiehuvaan veteen purjojen ja mausteiden kanssa. Kokemus oli uusi monelle leiriläiselle ja leiriläisten suista pääsi kuulemaan lausahduksia "herkkukeitoista" ja "superkeitosta".

Ilta huipentui eri alaleireissä vaihtelevasti. Kipinä pääsi nauttimaan auringonlaskun kera iltasaunasta ja päivän aikana auringon lämmittämästä järvivedestä. Palossa paisteltiin herkullisia nuotiolettuja ja vaahtokarkkeja. Liekki ja Hehku taas osallistuivat juhannusmarkkinoihin. Nämä innokkaat leiriläiset pääsivät törsäilemään tienattuja rahapalloja vastaan erilaisia juhannusaktiviteettejä. Esimerkiksi Petronella Poxin pisteellä tarjoiltiin herkullisia poppareita, Pulla-Pelle järjesti jännittävää mysteerilaatikkoshowta, missä palkinnot vaihtelivat välipalakekseistä tikkareihin ja käpyihin, ja Konstantin Kukkasen kanssa tehtiin kauniita juhannuskoruja.

Karjalanpiirakat ja munavoi kruunasivat tämänkin toimintatiistain. Huomenna jännitetään, millaista teemapäivää on luvassa!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa