Torstai - Teemapäivä

29.06.2017

Viikon toinen teemapäivä lähti vauhdikkaasti käyntiin, kun tiistaina vieraillut Phil saapui maailmanympärysmatkaltaan joukko vieraita mukanaan.

Philin serkku Wilberg joutui myöntämään, että Phil todella onnistui kiertämään koko maailman ympäri yhdessä päivässä. Kultakaivoksesta lyöty veto ei kuitenkaan voinut vielä ratketa, sillä molemmat osapuolet olivat huijanneet enemmän tai vähemmän haasteen yhteydessä.

Kun serkukset miettivät sopivaa tapaa ratkaista kummalle suvun kultakaivos kuuluisi, pääsivät leiriläiset tutustumaan Philin uusiin ystäviin, jotka olivat saapuneet Kiljavalle eri puolilta maailmaa. Paikalla nähtiin muun muassa Kung Pao tai chi -liikkeineen, Sakura Kirsikankukka askartelutaitoineen, Italialainen jalkapalloturnauksen järjestäjä, sekä Lissu-mummo, joka oli Guatemalassa oppinut Maya-intiaanien tapaan tekemään huoli-nukkeja, joille voi kertoa omat murheensa.

Kun nuket oli tehty, askartelut askarreltu ja lounas syöty, niin Philillä ja Wilbergillä oli ilmoitusluontoista asiaa. He olivat yhdessä päättäneet, että kultakaivoksen saisi se kumman joukkue voittaisi suuressa lipunryöstössä. Pelin ideana oli ryöstää vastakkaiselta joukkueelta kumiankkoja ja palloja, sekä metsään piilotettuja loitsuja. Leiriläiset jakaantuivat telttakyläalueidensa mukaan Hiisilään ja Mennimaahan. Taistelua käytiin pitkän aikaa, kilpailijoiden käydessä välillä juomassa vettä tiimellyksen ohessa.

Lopulta suuri kello kajautti pelin päättyneeksi. Pelkkien ankkojen ja pallojen perusteella ei voitu määrittää voittajaa, vaan lähdimme kaikki rantaan katsomaan mitä löydetyillä loitsuilla saataisiin aikaiseksi.

Rannassa erilaiset loitsut lentelivät, oli kutitusloitsua ja "maailman kamalin kuoro" -loitsu, jossa epävireiset virtuoosit tulivat laulamaan epätahtiin joululauluja serkusten ympärille. Molempien voimat heikkenivät, mutta voittajaa ei silti saatu selville.

Phil käytti viimeisen oljenkortensa, eli hän soitti mummolleen! Mummo ei pitänyt tippaakaan siitä, että hänen "kullanumuruset" tappelivat keskenään, vaan saapui salamana paikalle. Kun mummolle selvisi, että panoksena oli suvun kultakaivos, ei hyvä heilunut. Kultakaivos nimittäin oli mummon ihan ikioma ja siihen ei serkuksilla ollut mitään lupaa kajota.

Opetukseksi typerästä nahistelusta serkukset joutuivat heitetyiksi järveen! Järvessä serkukset halasivat sovinnon merkiksi ja lupasivat mummolle lopettaa hölmön nahistelun.

Koko päivän Kiljavalla on saatu nauttia auringosta, aina iltaan saakka. Nyt on aika käydä hammaspesujen kautta nukkumaan, huomenna koittaa viikon viimeinen kokonainen leiripäivä. Illalla päästään kenties diskoon tanssahteleman.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa